Materijali

Novi Ytong Termoblok PLUS 30 za bolju izolaciju

Ytong predstavio je prvi blok za zidanje koji bez dodatne termoizolacije i sa 30 cm debljine zadovoljava novi Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada.

Postojeći režim potrošnje električne energije u Srbiji na duge staze je neodrživ, kako sa ekonomskog, tako i ekološkog aspekta. Istraživanja su pokazala da naše zgrade imaju veoma lošu izolaciju i neefikasno grejanje, pa se najviše energije troši na zagrevanje prostorija, a toplota gubi preko zidova, krovova, kroz zemlju, prozore i vrata.

Među prvim rešenjima tog problema je bolja termoizolacija, o čemu se posebno vodilo računa pri usvajanju novog Pravilnika o energetskoj efikasnosti zgrada koji je propisalo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Naime, na osnovu Pravilnika koji će početi da se primenjuje u septembru, spoljni zidovi neće smeti da imaju koeficijent prolaznosti toplote („U“) veći 0.298 W/m2K.

Nove odredbe značajno će uticati i na industriju građevinskog materijala, a kompanija Xella Srbija doo, već je ponudila inovativno i jedinstveno rešenje na našem tržištu.

Novi Ytong Termoblok PLUS 30 zadovoljava dozvoljene vrednosti koeficijenta prolaza toplote „U“ i obezbeđuje i do 50% uštede u potrošnji energije za grejanje i hlađenje u odnosu na klasični sistem gradnje.

Ytong Termoblok PLUS 30 jedini je građevinski materijal na našem tržištu koji u samo jednom sloju od 30 cm, bez dodatne termoizolacije, zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu- njegova „U“ vrednost je tačno 0.298 W/m2K, saopštila je kompanija Xella Srbija, proizvođač Ytong termoblokova za zidanje.

Ytong Termoblok PLUS 30 preporučuje se za gradnju spoljašnjih zidova objekata u svim delovima Srbije, a u kombinaciji sa Ytong pregradnim zidovima omogućava uštedu neto prostora čak do 10% u odnosu na tradicionalnu gradnju.

Ytong termoblokovi poznati su i kao odličan ekološki materijal napravljen od potpuno prirodnih sirovina—peska, kreča, cementa, gipsa i vode.

Dejan Mikić, menadžer prodaje kompanije Xella Srbija, kazao je da Ytong Termoblok PLUS 37.5cm premašuje specifikacije novog Pravilnika, s obzirom na to da je njegova „U“ vrednost čak 0.24 W/m2K.

“Razvojem i ulaganjem u bolji kvalitet sirovina, kao i u novu tehniku proizvodnje, od januara 2012. godine Xella Srbija je u svoj proizvodni asortiman uvela nove proizvode po inovativnoj recepturi i unapređenim termoizolacionim karakteristikama. Ytong Termoblok PLUS 30cm i Ytong Termoblok PLUS 37,5cm zadovoljavaju najstrože svetske standarde gradnje. Ytong blokovi pogodni su za izgradnju porodičnih kuća, stambenih i poslovnih zgrada, javnih, industrijskih i ugostiteljskih objekata. Mnogi korisnici u Srbiji već su se uverili u prednost naših blokova koji su pogodni za spoljne i unutrašnje zidove”, objasnio je Mikić.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *