Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016
Regionalni projekti

Novo sedište Fudbalskog saveza Slovenije okrenuto prirodi

Iako se nije kvalifikovala na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Slovenija nastavlja sa ulaganjem u promociju fudbala.

Projektni biro Arhitektura Krušec potpisuje projekat novog sedišta Fudbalskog saveza Slovenije u okolini Kranja koje se prostire na 1.220 kvadrata. Zgrada „U“ osnove okrenuta je jednom stranom ka sportskim terenima, a drugom ka šumi na kojoj se i nalaze najatraktivniji prostori centra.

Svojim oblikom, zgrada je u potpunosti u skladu sa brdovitim podnožjem Alpa. Vertikale virendel nosača, visine tri metra, postavljeni su tako da svojim rasporedom podsećaju na raspored stabala u šumi. Iz ovog rasporeda i raspored prozora, nastala je fasada koja se odlično uklapa u okolinu.

NZS_HQ-19
Fasada imitira šumu
Shema_3_2
Raspred virendel nosača

Centralnim delom zgrade dominira kružni atrijum s tri drveta. Ovaj atraktivan prostor u staklu vidljiv je i iz samog ulaza kao i svih drugih delova zgrade.

Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016

Svedeni enterijer realizovan je pretežno u beloj boji sa drvenim detaljima i crnim rasvetnim telima koji u prostor unose dinamiku.

Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2015

Zgrada je izvedena u betonu, a postavljeni su aluminijumski profili u antracit boji.

Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2016Arhitektura Krusec NZS Brdo SLO 2015Model /Users/Miha/Desktop/ShemeNZS_1.dwg Q:_NZS_nogometna zvezaOBJAVENZS_UPRAVNA_tlorisi_objave_2015de Q:_NZS_nogometna zvezaOBJAVENZS_UPRAVNA_tlorisi_objave_2015de

Foto: Miran Kambič

Pogledajte i kako izgleda muzej nemačkog fudbala.

Izdvojene firme iz Adresara:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *