Svetski projekti

Pogledajte kako izgleda Muzej nemačkog fudbala

Fudbal je timski sport u kojoj pobeđuju Nemci. Zato je i logično da imaju muzej posvećen svojim igračima, timovima i reprezentaciji.

U centru Dortmunda, neposredno u blizini glavne železničke stanice, nedavno je otvoren Muzej nemačkog fudbala čiji projekat potpisuje arhitektonski biro HPP. Na 7.700 m² prostire se muzejski prostor koji slavi 140 godina dugu tradiciju ovog sporta u Nemačkoj. Bogata interaktivna izložba upakovana je u moderan enterijer koji jasno upućuje posetioce da muzej što dublje istražuju.

muzej-nemackog-fudbala-02

Već se na samoj fasadi možete videti jasna poruka da je fudbal u Nemačkoj omiljeni sport. Fudbalski motivi prikazani su u perforiranoj aluminijumskoj fasadi koja je pozadinski osvetljena animiranim LED svetlima, piše ArchDaily.

muzej-nemackog-fudbala-03

Unutrašnjost je podeljena na izložbeni deo i podijum koji služi kao prostor za dobrodošlicu ali i kao poveznica do ostalih delova muzeja.

muzej-nemackog-fudbala-04 muzej-nemackog-fudbala-05 muzej-nemackog-fudbala-06 muzej-nemackog-fudbala-07 muzej-nemackog-fudbala-08 muzej-nemackog-fudbala-09 muzej-nemackog-fudbala-10

Preseci i osnove muzeja

muzej-nemackog-fudbala-14-presek muzej-nemackog-fudbala-13-presek muzej-nemackog-fudbala-12-basement muzej-nemackog-fudbala-11-ground muzej-nemackog-fudbala-11-first

Proverite i kako izgleda muzej sa zelenim krovom po kojem možete hodati.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *