Enterijeri

Kako organizovati mali stan: Saveti arhitekte prvog mikroapartmana u Njujorku

Nakon što je u Njujorku dozvoljena izgradnja stanova manjih od 37 metara kvadratnih, Amerikanci su prihvatili činjenicu da i ovakav životni prostor može biti veoma funkcionalan.

U novom objektu na Menhetnu, o kom smo u toku njegove prefabrikovane i modularne gradnje već pisali, urađeni su potpuno opremljeni mikroapartmani koji se mogu iznajmljivati. Arhitektonska firma Stage 3 Properties bila je odgovorna za osmišljavanje funkcionalnih i estetski zanimljivih enterijera novih njujorških mikroapartmana. Oni su istakli tri stavke koje mogu biti osnovne lekcije za uspešno dizajniranje malih stambenih prostora.

Micro apartment 02

1. Koristiti belu boju

Kada je prostor koji se uređuje mali, bela boja na zidovima i nameštaju može pomoći da prostor deluje vizuelno veće i omogućava da se prirodno svetlo prijatno reflektuje kroz prostor.

Micro apartment 03

2. Većina nameštaja treba da ima dvostruku funkciju

U malom prostoru, najbitniji faktor na koji treba obratiti pažnju svakako jeste funkcionalnost i obavezno se mora razmišljati o svakom komadu nameštaja koji se u njega ubacuje. Opcije da radni sto postane trpezarijski, da kauć postane krevet, uvek su dobrodošle. Multifunkcionalost je veoma važna!

Micro apartment 04

Micro apartment 05

3. Pronaći nova mesta za skladištenje

Odlaganje stvari i namirnica u malom prostoru može biti veliki problem. Treba organizovati što više vertikalne prostore za odlaganje. Konkretno u ovom stanu, zona kuhinje dobro je organizovana i kao prostor za skladištenje.

Micro apartment 06

Pogledajte kakve su kvadrature i cene mikrostanova u ponudi u novoj zgradi na Menhetnu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *