Enterijeri

Alternativa za klasične kuhinjske radne površine

Pogledajte nekoliko ideja za drugačiji izgled radnih ploča koje mogu dati potpuno drugi ton vašoj kuhinji.

Provereni materijali ne moraju uvek biti najbolje rešenje. S malo kreativnosti i truda možete dobiti potpuno drugačiji izgled vaše kuhinje.

Ovo su neki od zanimljivih materijala koji sjajno izgledaju u kuhinji, a pritom su i dobri za održavanje što je preduslov za dobru radnu ploču.

Novčići

radne-ploce-01

Metalni novčići su jednostavno ali i jeftini rešenje za radnu ploču… sem ukoliko ne koristite evre ili dolare. Nakon što su popakovani po postojećoj površini i premazani epoksi smolom. postaju izuzetno izdržljivo rešenje.

Mozaik

enterijer-stana-mozaik-feat

Još jedno kreativno rešenje, za one koji vole razigrani dizajn. Za ovakvu radnu površinu možete koristiti mozaik keramičke pločice ili sami praviti svoj mozaik, koji se opet na kraju premaže epoksi smolom, kako bi postao kompaktna i čvrsta celina.

Reciklirano staklo

radne-ploce-02

radne-ploce-03

U ovom slučaju koriste se delovi starih flaša, čaša ili drugi staklenih posuda, pomešani s betonom ili nekim drugim vezivnim materijalom, navodi Contemporist.

Beton

radne-ploce-04

radne-ploce-05

Takođe, beton se može iskoristiti kao materijal da bi se dobila jednostavna, elegantna a u isto vreme masivna radna površina.

Sirovo drvo

radne-ploce-06

Drvena ploča, gotovo u potpunosti neobrađena uvek je dobro rešenje za dobijanje efektne radne površine ili šanka koji će biti ukras kuhinje ili trpezarije.

Ukoliko ste više za klasična rešenja, pogledajte ovu radnu ploču sa verodostojnom teksturom drveta.

Foto: Domestic Imperfection/Vetrazzo/SF Architecture

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *