Nameštaj i oprema

Pametan krevet koji vam ne dozvoljava da hrčete

Kako je danas gotovo u sve upletena tehnologija, tako i ovaj krevet ima raznovrsna podešavanja a neka od njih mogu vam poboljšati kvalitet života.

Sa željom da se obezbedi miran san, bez ijednog činioca koji će ga remetiti, britanski dizajner Joe Katan i njegov tim osmislili su krevet Balluga. Dušek ovog kreveta sastoji se od vazdušnih loptica koje su ušuškane u memorijsku penu. Mehanizam koji kontroliše sve funkcije, nalazi se u bazi kreveta a njima se može upravljati mobilnim telefonom.

Balluga krevet 01

Tvorci kreveta Balluga tvrde da njihov proizvod može stvoriti idealne uslove za spavanje i da je on rešenje za sve neprospavane noći. U čemu je zapravo stvar?

Balluga krevet 02

Krevet Balluga isporučuje se sa aplikacijom kojom se upravlja svim funkcijama kreveta i preko koje se mogu pratiti vitalne funkcije onoga ko u njemu spava.

Balluga krevet 03

U zavisnosti od ličnih potreba može se kontrolisati čvrstina dušeka, tako da je ovaj krevet pogodan i za ljubitelje mekšeg kao i tvrđeg dušeka.

Balluga krevet 09

Takođe, u zavisnosti od vašeg ličnog izbora, može se kontrolisati temperatura dušeka i to na svakoj polovini kreveta pojedinačno. Zimi nećete imati problem da odete prvi na spavanje…

Balluga krevet 10

Ovaj krevet može vam priuštiti i masažu vibrirajućim talasima. Ove vibracije se mogu koristiti i kao jutarnji alarm, piše Dailymail.

Balluga krevet 08

Automatsko svetlo postavljeno ispod kreveta, pali se čim siđete sa njega, pa nema opasnosti da ćete se spotaći u mraku.

Balluga krevet 07

A kako sprečava hrkanje?

Verovatno, najzanimljivija pogodnost koju krevet Balluga nudi je da može da učini da vaš partner ili vi prestanete da hrčete. Senzor ugrađen u krevet registruje kada do hrkanja dođe i dalje šalje signal pneumatskom sistemu postavljenom ispod zone jastuka koji pomera glavu i vrat i prekida hrkanje. Šta mislite, da li ovo stvarno može pomoći?

Balluga krevet 04

Više o Balluga krevetu vidite na njihovoj Kickstarter kampanji.

Pogledajte i kako izgleda dušek koji se može urolati:

Revolucionarni madrac koji može stati i u gepek automobila

Firme iz kategorije Nameštaj:

Dodaj firmu u Adresar

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *