Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer je po meri ljudi koji imaju (baš) puno knjiga

Ova kuća u Parizu doživela je potpunu transformaciju policom za knjige koja se prostire kroz dva nivoa.

Projektni biro Andrea Mosca Creative Studio potpisuje projekat enterijera kuće nazvane Bookshelf House (prev, Kuća polica za knjige). Kao što možete videti iz priloženih fotografija, ovo ime nije slučajno izabrano jer su klijenti strastveni obožavaoci knjige. Zato su osmišljeni regali koji imaju dvojaku funkciju pa neke police služe kao ograda stepeništa dok druge dele kancelarijski prostor ili služe za odlaganje stvari.

police-za-knjige-02

Cilj ovog projekat bio je da se transformiše mračna i trošna kuća u svetao i topao dom koji će u novom rasporedu dobiti i kancelarijski prostor, mezanin i odvojenu kuhinju.

– objašnjava arhitekta Andrea Mosca za Freshome.

police-za-knjige-03

Inovativne police za knjige centralna su tačka ovog enterijera. Napravljene su iz jednog elementa koji se prostire od prizemlja pa sve do mezanina gde se pretvara u orman koji skriva ulaz u spavaću sobu i kancelariju.

police-za-knjige-04

Police su jednostavnog dizajna koje akcenat stvaljaju na knjige i napravljene su od hrastvog univera. Vizuelni trik napravljen je velikim ogledalom na zidu preko puta što za rezultat daje osećaj da polica ima duplo više. Ogledalo je tu i kako bi prostor delovao što svetlije jer reflektuje dnevno svetlo s prozora pored njega.

police-za-knjige-09

Staklena vrata dele kuhinju od trpezarije čime je stvorena suptilna veza između ova dva prostora a koja su ipak fizički odvojena.

police-za-knjige-06

police-za-knjige-08

police-za-knjige-10

Koloritna šema za ceo enterijer je u žuto plavoj kombinaciji koja unosi živost u prostor i unosi toplotu.

police-za-knjige-05

police-za-knjige-07

Pogledajte i ove police za knjige čiji dizajn potpisuju Italijani.

Foto: Andrea Mosca

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *