Izdvojeno, Svetski projekti

Studentski dom u Danskoj zbog kojeg bi rado ponovo studirali

Novi studentski dom Tietgenkollegiet u Kopenhagenu izgleda jednako impresivno koliko je i funkcionalan.

Projektni biro Lundgaard and Tranberg potpisuje projekat studentskog doma koji ne samo da sjajno izgleda već je i veoma zanimljivo rešen sa svojom zajedničkom kružnom kuhinjom, radionicama, kafićima i centralnim dvorištem koji podseća na amfiteatar, piše Inhabitat.

studentski-dom-danska-02

Studentski dom se proteže na sedam spratova i ima 360 soba podeljenih u 12 blokova. Svaka soba gleda van centralnog dvorišta i ima panoramski pogled na lepo okruženje. Zajednički prostori su smešteni tako da gledaju ka unutrašnjem dvorištu gde zna da bude prilično živa atmosfera.

studentski-dom-danska-04

Kružni dizajn zgrade odaje utisak kompletnosti i zajedništva – što je idealno rešenje za jedan studentski dom.

studentski-dom-danska-06

Fasada je obložena panelima od posebne legure zasnovane na bakru koji zgradu drže čistom i zaštićenom. Tokom vremena će ovi paneli potamneti ali će se i dalje dobro slagati s elementima od američkog hrasta i staklenih površina koji fasadu čine razigranom.

studentski-dom-danska-12

studentski-dom-danska-03

U enterijeru studentskog doma preovlađuje natur-beton i podovi od magnezijuma koji se veoma lako čiste i pritom su veoma otporni. Studentske sobe pregrađene su ekološkim šperpločama a ukrašene koloritnim zavesama i nameštajem.

studentski-dom-danska-05

Studentima su na raspolaganju mašine za pranje veša, parkizni za bicikle, auditorijum, krovna terasa za druženje, interesantna poštanska sandučad kao i brojni drugi prostori za socijalizaciju.

studentski-dom-danska-07

Jedan broj soba rezervisan je za strane studente, pa ako vam se sviđa ovaj studenjak, zgrabite torbu i aplicirajte za jednu sobu!

studentski-dom-danska-08 studentski-dom-danska-10 studentski-dom-danska-11

studentski-dom-danska-01

Da Danska veoma ulaže u obrazovanje govori i primer još jednog impresivnog studentskog doma u ovoj zemlji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *