Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer kancelarija firme Catena Media u Beogradu

Pogledajte kako je prenet duh onlajn industrije igara na sreću u prostor za rad!

Catena Media jedna od najuspešijih svetskih firmi u iGaming industriji iza koje stoji tim znatiželjnih individua. Oni su želeli interesantan poslovni prostor za svoje zaposlene, a Studio Autori im je tu želju realizovao.

Reč je o kancelarijama otvorenog plana dizajniranih s idejom da svako od zaposlenih ima svoju ličnu zonu za rad i opuštanje. Rezultat su kancelarije koje su poput igre, pune trikova, prepreki, zabavnih karakteristika, tajnih ćoškova i iznenađenja. Ovim je duh onlajn industrije igara na sreću transponovan na elemente i način korišćenja prostora.

U prostoru nema oštrih uglova dok veliki zeleni pojas odvaja različite funkcionalne zone unoseći toplu atmosferu.

U prostoru od 550 metara kvadratnih dominiraju neutralni tonovi i sirovi materijali. Plafon je obojen u crno, čime se neutrališe količina detalja i odvraća pažnja od instalacija u prostoru. Drvene obloge zidova od beljene breze daju topli efekat radnom prostoru.

U ulaznoj zoni, drvena zidna obloga je ujedno i velika magnetna tabla koja posetiocima i zaposlenima dozvoljava da kreiraju grafike i poruke od magneta različitih boja i oblika i time svakom promenom naprave novu zabavnu dobrodošlicu.

Staklene opne

U prostoru nema oštrih uglova i zone se prelivaju jedna u drugu. Oble staklene pregrade dozvoljavaju preglednost prostora koji se ovako vizuelno ne skraćuje. Pored glavne otvorene radne zone koju ispunjavaju radni stolovi, ovaj prostor karakterišu i prostorije izolovane staklenim opnama među kojima su konferencijska sala i manje prostorije za individualne sastanke i pozive.

Veliki zeleni pojas pruža se kroz ceo prostor i odvaja različite funkcionalne zone unoseći toplinu i čineći prostor prijateljskim prema korisniku.

Rasveta i nameštaj po meri

Rasveta dizajnirana specijalno za ovaj prostor važan je deo projekta, od standardnih visilica, preko podesivih lampi do rasvete integrisane u viseće baste, okačene iznad stolova. Stolovi, pregrade, sofa, klupa, tribine, konferencijski stolovi, kuhinja, pultovi, gotovo sav nameštaj je takođe dizajniran specijalno za ovaj prostor.

Točak sreće

Glavna zona za rekreaciju obuhvata specijalni multifunkcionalni poligon za istezanje. Svaka od zona se, iako presvučena elementima relaksacije i zabave, može koristiti kao prostor za rad koji zaposlenima omogućuje da više puta u toku radnog vremena promene položaj tela i time dinamiku radnog dana učine sebi prijatnijom.

Još nekoliko pojedinačnih elemenata u prostoru kao što su ljuljaške, sto za stoni tenis, i točak sreće je posvećeno pauzi u radu. Točak sreće, koji je ujedno i tabla, igra je za zabavu zaposlenih postavljena u najfrekventniji deo prostora.

Različite funkcije i zone povezuje i paleta boja koja je birana da bude prijatna za korisnika.

Ovaj projekat uređenja enterijera pruža novi, ažuriran pogled na provođenje vremena u radnom okruženju koje je danas promenjivo i sve fleksibilnije.

Studio Autori je beogradski arhitektonski biro čije smo radove već objavljivali na našem portalu. Pored kafića 75 na Vračaru, veliku pažnju privukao je stan Katarine i Igora.

Foto: Relja Ivanić

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *