Enterijeri

Enterijer kuhinja po skandinavskom receptu

Skandinavski stil kuhinja popularan je i kod nas. Evo kako izgledaju kuhinje iz Marbodala.

Kuhinje u skandinavskom stilu su kuhinje svetlih tonova, uglavnom belih frontova s detaljima ka što su dekorativne ručkice, frontovi sa ispunom i zanimljivim keramičkim pločicama. Nezaobilazni detalji je i pozadinsko osvetljenje radne ploče, police i unutrašnjosti visećih elemenata.

detalj-police

Na sajmu nameštaja u Stokholmu smo zavirili u jednu od karakterističkih skandinavskih kuhinja. Švedski proizvođač Marbodal prikazao je belu klasičnu kuhinju uz pripadajuću ostavu.

Kontrast belih korpusa i tamne radne ploče osvežen je i pločicama malih dimenzija. Pločice manjih dimenzija uglavnom se preporučuju se za kuhinje klasičnog izgleda dok u moderne kuhinje se uglavnom postavljaju one većih dimenzija.

Ručkice su uglavnom rustične, crne ili sive. Retko se upotrebljavaju inoksne ručkice ili otvaranje na push mehanizme. Viseći elementi završavaju se nezaobilaznom dekorativnom lajsnom. Ona zamenjuje ravnu gornju soklu kod modernih kuhinja.

bela-kuhinja-ideje

Uz kuhinju neophodna je i ostava. Tako je ova vrlo funkcionalna ostava, koja je vidna iz kuhinje, izvedena u istom stilu. Donji deo ostave zauzimaju zatvorene police na kojoj je dodatna radna površina. Viseći elementi su otvorene police sa ugrađenom rasvetom kao i ugrađenim staklenim posudicama za brašno, začine…

bele-police-ostava

bele-police-u-ostavi

Iako u ovoj kuhinji nije prikazana pozicija frižidera, skandinavci često frižidere ostavljaju vidne, odnosno, ne ugrađuju ih u frontove.

Foto: Gradnja.rs

Marbodal na sajmu

Premotajte video na 4:12 kako biste videli kako izgledaju skrivene police u kuhinji:

Pročitajte i našu celu reportažu sa sajma nameštaja u Stokholmu:

Pogledajte našu reportažu sa Stockholm Furniture Fair 2016.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *