Enterijeri

Vizuelno povećanje kvadrature: Svetli enterijer za mali stan

Ovaj apartman u Norveškoj je dobar primer kako od malog stana napraviti da izgleda veći nego što zapravo jeste.

Ko bi rekao da ovaj stan nema ni 40 kvadrata? U njega je stalo sve što vam treba: dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, kupatilo i spavaća soba, međutim, zahvaljujući dobrim enterijerskim rešenjima on ne izgleda usko niti pretrpano.

Krenimo od dnevne sobe koju krasi udobna sofa, retro kafe-stočić i interesantni detalji na zidovima.

uredjenje-enterijera-1

Beli zid, beli pod, beli plafon – u ovom stanu je sve belo, mada tako na prvi pogled ne izgleda. Zapravo, u ovom stanu su korišćene vrlo jake boje (poput ljubičaste) i veoma intezivne teksture (poput jastučića s životinjskim motivima i prugastog tepiha).

uredjenje-enterijera

Bela boja je, u stvari, sjajna osnova za manje stanove jer zbog nje oni deluju prostranije. Međutim, kako bi se izbegla monotonija, treba koristiti jače detalje koji unose dinamiku.

uredjenje enterijera 2

Kada birate nameštaj za mali stan, najvažnije su njegove dimenzije. Velika sofa ili trpezarijska stolica može u značajnoj meri da vizuelno smanji prostor. Zbog toga premerite pre nego što kupite!

uredjenje-enterijera-3

Ovaj stan u Norveškoj je bogat dizajnerskim komadima nameštaja i interesantnim detaljima poput merdevina, korpi i slova na zidovima…

uredjenje enterijera 5

Bela kuhinja i vrišteće narandžasti frižider u retro stilu. Ova kuhinja izgleda dobro i zbog crne radne ploče i isti takvih pločica na zidovima ispod kuhinjskih elemenata.

uredjenje enterijera 6

Bela osnova korišćena je i u spavaćoj sobi i u kupatilu. Igranje teksturama dalo je prostoru dinamiku.

uredjenje enterijera 7

Pogledajte još interesantnih belih stanova.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Solis nekretnine

    Dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, kupatilo i spavaća soba sve lepo dizajnirano i po ukusu, bravo za onoga ko je ovo uradio.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *