Enterijeri, Izdvojeno

Adaptacija doma Katarine i Igora u samom centru Beograda

Zadržavanjem pojedinih originalnih elemenata stana u zgradi iz 60ih godina prošlog veka, kao što je autentična avramenko tavanica, ovaj prostor postao je neodoljiv.

U skladu sa željama investitora koji imaju savremen pogled na organizaciju životnog prostora, Studio Autori kreirao je potpuno pregledan, otvoren i svetao prostor u stanu od 80 kvadrata u ulici Majke Jevrosime u Beogradu. Tako je dom Katarine i Igora postao veoma prijatan za oko ali i za život i rad.

studio-autori-02

Vizure i aktivnosti skoncentrisane su u u jedan dominantni, centralni prostor, oko koga se ostali sadržaji dalje razvijaju. Ovaj prostor uključuje dnevnu sobu, kuhinju i trpezariju, na koju se nadovezuje radna soba odvojena staklenom pregradom. Noćna zona sa toaletom i svetlim kupatilom je jasno odvojena i gleda na raskošno zelenilo u unutrašnjosti bloka.

studio-autori-11

Obrada podova i zidova je svedena i čista – fino polirani betonski pod, i autentična avramenko tavanica koja se krila ispod spuštenog plafona.

studio-autori-04

Veliki broj komada u enterijeru namenski smo dizajniranirali za ovaj prostor – kuhinjski blok, police, rasvetu, klupe, kupatilski blok… Na taj segment enterijera smo posebno ponosni.

– kažu arhitekte iz Studija Autori.

Promišljanje i realizacija ovih komada po meri je bio poseban izazov.

studio-autori-05

Nameštaj po meri kombinovan je sa vintage komadima nameštaja, koji su reparirani, kao i sa savremenom rasvetom FLOS i Vertigo Bird.

studio-autori-03

studio-autori-09

studio-autori-06 studio-autori-08 studio-autori-10   studio-autori-14 studio-autori-15 studio-autori-16 studio-autori-17studio-autori-12studio-autori-13

Fotografije: Relja Ivanić

Pogledajte još jedan zanimljiv projekat Studija Autori:

Nove mokrinske kuće: Arhitektonski biser u Vojvodini

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Nikola

  Prelepo! Toliko je cisto, jednostavno, funkcionalno, toplo da nemam reci, drago mi je da je delo nasih ljudi! Svaka im cast!

 2. Zoran

  A vidiš, meni fali ta toplina.
  Nemam filing doma nego kancelarije ili neke agencije, raznog tipa.
  Kada bih se probudio tu mislim da bih imao osećaj da sam već na poslu.
  Što možda i nije tako hrđavo 🙂

 3. Stan na Obilićevom vencu koji evocira građanski stil starog Beograda – Dizajn enterijera

  […] zoni Obilićevog venca, arhitekte iz beogradskog studija Autori, poznate po projektima kao što su Mokrinske kuće, stan za Katarinu i Igora ili poslovni prostor Catena Media, imali su zadatak da naprave malu […]

 4. mila

  kao u prodavnici namjestaja, nista licno..

Ostavite odgovor

Obavezna polja *