Zadržavanjem pojedinih originalnih elemenata stana u zgradi iz 60ih godina prošlog veka, kao što je autentična avramenko tavanica, ovaj prostor postao je neodoljiv.

U skladu sa željama investitora koji imaju savremen pogled na organizaciju životnog prostora, Studio Autori kreirao je potpuno pregledan, otvoren i svetao prostor u stanu od 80 kvadrata u ulici Majke Jevrosime u Beogradu. Tako je dom Katarine i Igora postao veoma prijatan za oko ali i za život i rad.

studio-autori-02

Vizure i aktivnosti skoncentrisane su u u jedan dominantni, centralni prostor, oko koga se ostali sadržaji dalje razvijaju. Ovaj prostor uključuje dnevnu sobu, kuhinju i trpezariju, na koju se nadovezuje radna soba odvojena staklenom pregradom. Noćna zona sa toaletom i svetlim kupatilom je jasno odvojena i gleda na raskošno zelenilo u unutrašnjosti bloka.

studio-autori-11

Obrada podova i zidova je svedena i čista – fino polirani betonski pod, i autentična avramenko tavanica koja se krila ispod spuštenog plafona.

studio-autori-04

Veliki broj komada u enterijeru namenski smo dizajniranirali za ovaj prostor – kuhinjski blok, police, rasvetu, klupe, kupatilski blok… Na taj segment enterijera smo posebno ponosni.

– kažu arhitekte iz Studija Autori.

Promišljanje i realizacija ovih komada po meri je bio poseban izazov.

studio-autori-05

Nameštaj po meri kombinovan je sa vintage komadima nameštaja, koji su reparirani, kao i sa savremenom rasvetom FLOS i Vertigo Bird.

studio-autori-03

studio-autori-09

studio-autori-06 studio-autori-08 studio-autori-10   studio-autori-14 studio-autori-15 studio-autori-16 studio-autori-17studio-autori-12studio-autori-13

Fotografije: Relja Ivanić

Pogledajte još jedan zanimljiv projekat Studija Autori:

Nove mokrinske kuće: Arhitektonski biser u Vojvodini