Arhitektura

Kuća koja se montira poput Ikeinog nameštaja

Start-up kompanija iz Vankuvera predstavila je idejni koncept kolibe koju bi vlasnici sami mogli da sklope.

Firma Backcountry Hut, ogranak internacionalnog dizajnerskog biroa Leckie Studio, postavila je sebi cilj da omogući ljudima jednostavnu gradnju malih objekata za različite namene. Inspiracija za ovaj projekat, bila je švedska kompanija Ikea, odnosno, njihov nameštaj koji svako zna (donekle) sam da sklopi.

flat-packed-koliba-01

Koncept dostave robe helikopterom baš i nije u duhu Ikee, ali sve ostalo jeste.

 

Ova koliba à la Ikea, isporučuje se (helikopterom?) u delovima koji se (donekle) jednostavno mogu biti sklopiti na licu mestu. Nije potrebna pomoć iskusnih majstora, već dobro organizovana ekipa može, navodno, sama montirati vikendicu, piše Dezeen.

flat-packed-koliba-03

Koliba ima jednostavnu formu i organizovana je na dva sprata. Prizemlje je predviđeno za raznovrsne javne namene u zavisnosti od potrebe. Na spratu je prostor predviđen za spavanje do kog se dolazi pomoću merdevina.

flat-packed-koliba-04

Postoji više varijanti koliba koje se zahvaljujući svojoj fleksibilnoj formi mogu prilagoditi raznovrsnim namenama.

flat-packed-koliba-02

Backcountry kolibe namenjene su za lokacije koje su nepristupačne, dok je Front-country namenjena za montiranje na terenu koji je pristupačan vozilima i ona pruža veću udobnost i više pogodnosti.

flat-packed-koliba-06

Ako ste ikada pokušali sami da montirate Ikein nameštaj i niste u tome uspeli, možda ova instant vikendica nije prava stvar za vas. Bolje pogledajte ovako nešto.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *