U ponudi slovenačkog proizvođača montažnih kuća Lumar nalazi se i vrhunska serija BlackLine koja nudi mogućnost daleko veće personalizacije objekata.

Slovenački projektni biro SoNo arhitekti podigao je novu kuću u Beču za koju nikada ne biste rekli da je montažna. Zapravo radi se o montažnoj kući iz serije BlackLine proizvođača Lumar koja nudi klijentima potpuno slobodu u oblikovanju kuće tako da nijedna ne izgleda ista.

lumar-montazne-kuce-03

Kuća Lumar BlackLine PureW sastavljena je od dve lamele različite visine koje su pokrivene jednovodnim krovom. Gotovi delovi kuće stigli su na gradilište i tamo su sastavljani na licu mesta.

lumar-montazne-kuce

Osnovu sistema čine drveni paneli koji su obloženi termoizolacijom dovoljno dobrom da zadovolje standarde pasivne gradnje.

lumar-montazne-kuce-materijal

Kao što se vidi iz priloženih slika, kuća deluje veoma zanimljivo, svetlo i prostrano. Sve predrasude koje smo imali o montažnim kućama (da su unificirane i nekvalitetne) ovde prestaju da postoje.

lumar-montazne-kuce-10

Za završnu obradu bila je zadužena, takođe, firma Lumar. Enterijer je urađen po zamisli arhitekte bez restrikcija po pitanju kvaliteta i izbora materijala.

lumar-montazne-kuce-04 lumar-montazne-kuce-05 lumar-montazne-kuce-06 lumar-montazne-kuce-11 lumar-montazne-kuce-07 lumar-montazne-kuce-08 lumar-montazne-kuce-09 lumar-montazne-kuce-12 lumar-montazne-kuce-13 lumar-montazne-kuce-14 lumar-montazne-kuce-15 lumar-montazne-kuce-16

Foto: Matevž Paternoster

Pogledajte i kako izgledaju montažne kuće domaćih proizvođača.