Krovne bašte donose benefite i sa ekonomskog aspekta; Foto: Pixabay.com
Dešavanja

O zelenoj gradnji iz ugla investitora, konsultanta i arhitekte u petak u PKS

Skup u Privrednoj komori Srbije namenjen je arhitektama i ostalim projektantima koji žele više da saznaju o ulozi svih učesnika u sektoru zelene gradnje.

Nakon letnje pauze, Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi nastavlja sa organizacijom svojih ASAP PRO događaja, te poziva javnost na stručni skup pod nazivom „Take A Ride On A Green Side – Demistifikacija zelene gradnje. Zelena gradnja iz ugla investitora, konsultanta za sertifikaciju i energetsku efikasnost, arhitekte“.

Skup koji organizuju ASAP i Udruženje za građevinsku industriju PKS šesto je po redu ASAP PRO izdanje, a biće održan u petak, 29. septembra 2023. godine u vremenu od 17 do 20 časova. Mesto održavanja je zgrada Privredne komore Srbije, Terazije broj 23, Velika sala na drugom spratu.

Više o prethodnom ASAP PRO događaju:

Stručni skup održaće se u petak, u vremenu od 17 do 20 sati; Ilustracija: ASAP

Link za onlajn prijavu i spisak predavača

Kako navode organizatori, stručni skup u PKS namenjen je arhitektama i ostalim projektantima koji žele više da saznaju o ulozi svih učesnika u sektoru zelene gradnje, uz prethodnu prijavu na ovom linku.

A da će i ovaj ASAP PRO događaj stručnoj javnosti u Srbiji na najbolji način osvetliti ovu aktuelnu i izazovnu temu, nagoveštava nam i spisak predavača na kome se nalaze:

Dr Dragana Konstantinović, vanredni profesor na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Aktivni je projektant i autor ili koautor većeg broja objekata, od kojih su za temu skupa značajni Naučno-tehnološki park, Kulturna stanica na Novom Naselјu, rekonstrukcija Spensa, sve u Novom Sadu.

Maketa rekonstruisanog Spensa u Novom Sadu; Foto: Igor Conić

Moderator će biti Radmila Marković Vavrin, mia, odgovorni projektant arhitekture i energetske efikasnosti.

Aleksandar Tepavčević, mia – osnivač studija Ener-tekt, arhitekta sa višegodišnjim profesionalnim angažmanom u renomiranim arhitektonskim biroima u Nemačkoj, Austriji i Polјskoj.

Specijalizaciju u oblasti zelene gradnje i energetske efikasnosti stiče kroz doktorske studije i akademski rad na Institutu za energetiku i zgradarstvo na Fakultetu tehničkih nauka u Gracu. Od 2022.

Aleksandra Stefanović, mia – arhitekta, radi u NET ZERO kao konsultant za BREEAM sertifikaciju projekata, LEED Green Associate.

Jovana Cvetković – direktor razvoja, tehničkih operacija i inovacija u MPC Properties sa bogatim iskustvom na tržištu nekretnina, koja je bila i jedan od učesnika konferencije portala Gradnja BuildUp 2022.

Moderator će biti Radmila Marković Vavrin, mia – odgovorni projektant arhitekture i energetske efikasnosti, vlasnica projektnog biroa METFER-PROJEKT Novi Sad koji je član ASAP-a i član SrbGBC.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *