Aktuelno, Radovi iz arhitekture

Studentski rad: Očešljaj i odmori bicikl

Student arhitekture, Danko Radulović,  je u okviru radionice na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu izveo rad pod nazivom  „Očešljaj i odmori bicikl“ koji vam sada predstavljamo.

Tema rada je dizajn parking-češljeva za bicikle i odmorišta duž biciklističkih staza. Projekat je podržala opština Novi Beograd gde su radovi prvi put i prezentovani. Sponzori izvođenja predstavljenih radova su opština Novi Beograd, kompanija Trimo i javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ iz Beograda.

Projekat je trenutno nalazi u finalnoj pripremnoj fazi pred izvođenje. Lokacija na koju će se postaviti ovi paviljoni su zelene površina pored biciklističke staze nedaleko od Ušća na opštini Novi Beograd.

Paviljon predstavlja jednu kompaktnu arhitektonsku celinu sa naglašenom geometrijskom formom. Objekat će biti smešten na lokaciji bogatom vegetacijom tako da on sadrži elemente izražene u organskim formama. Vertikalne šipke predviđene za vezivanje bicikala imitiraju grane drveća i na taj način se nagoveštava simbioza geometrije i prirode.

 

 

Ukoliko i vi želite da prezentujete svoje uspešne studentske projekte,  javite se i pošaljite nam svoje radove. Mi ćemo ih prezentovati brojnim čitaocima, ljubiteljima lepe arhitekture.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *