Enterijeri, Izdvojeno

Od sada će se Android praviti u ovakvom poslovnom prostoru

Nove kancelarije kompanije Google odnedavno su nalaze na novoj adresi u Londonu: King Cross!

Započela je prva faza preseljenja Gugla na novu lokaciju u srcu Londona gde će sedeti mnogobrojni inženjeri kojih će svaki dan biti sve više. Po projektu biroa AHMM, urađen je enterijer za prvih 800 zaposlenih koji će raditi na ključnim proizvodima kompanije kao što su Android, Google Play, Search i Advertising.

google-london-ahmm-01

Drvena stepeništa kao i ventilacioni kanali obloženi su crnim limom.

 

Nakon deset godina od otvaranja prvih kancelarija u Londonu, Google je ponovio saradnju sa timom AHMM koji je osmislio enterijer na ukupnih 35.000 kvadrata za potrebe planiranih 2.500 ljudi. Prva faza je od oko 15.000m2 je realizovana, a ove fotografije potiču upravo odatle, piše ArchDaily.

google-london-ahmm-03

Pored principa projektovanja poslovih prostora da svi zaposleni imaju prijatnu atmosferu za rad i komunikaciju, u ovim kancelarijama se vodilo računa i o održivosti kao i primeni ekoloških materijala.

Ušteđeno je dovoljno ugljenika za napajanje 900 povratnih letova iz Londona do Hong Konga.

 

Na projektu je angažovan konsultant sa ciljem da se smanji emisija štetnih gasova što je rezultovalo redukcijom emisije CO2 za 2.100 tona što je dovoljno ugljenika za napajanje 900 povratnih letova iz Londona do Hong Konga.

google-london-ahmm-06

Iako primećujemo da su ove kancelarije malo ozbiljnije nego što smo navikli od Gugla (nema tobogana i sličnih stvari), enterijer je i dalje veoma razigaran i koloritno interesantan.

google-london-ahmm-07

Posebno su interesantna drvena stepeništa obložena crnim limom koja prostoru daju dinamiku. Od ostog materijala obloženi su i ventilacioni kanali.

google-london-ahmm-10

google-london-ahmm-04

google-london-ahmm-08 google-london-ahmm-09

Foto: Timothy Soar

Google kancelarije uvek privlače pažnju svojim interesantim enterijerom. Pogledajte još neke primere.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *