Opremanje

Ovaj prozor pruža bolji pogled, veći komfor i novi kutak u stanu

Moderna varijanta kibic-fenstera, predstavljena je na ovogodišnjoj Nedelji dizajna u Dubaiju.

Među mnoštvom kreativnih dizajnerskih rešenja, jedna od najzapaženijih bila je nova, modifikovana forma prozora, nazvana More sky. Argentinski arhitekta Aldana Ferrer Garcia, ispred prestižnog njujorškog instituta Pratt, predstavio je prozor koji je nastao kao eksperiment u cilju proširenja prostora u urbanim sredinama.

More sky 01

Postoji nekoliko različitih tipova postavki prozora. Od onih koji nude više pogleda na dole, preko onih koji vam omogućavaju da se nagnete i gledate ka nebu, pa sve do prozora u koji možete da sednete i da posmatrate ulicu.

More sky 02

Ideja vodilja za dizajniranje ovakvog prozora proistekla je iz želje da se u stanovima bez balkona omogući ugodniji život za stanare. Takođe, ova forma prozora omogućava povezivanje stana s okruženjem, piše Designboom.

More sky 03

Predstavljeni projekat namenjen je prvobitno za primenu u Bruklinu, kako prema propisima, tako i prema postojećim konstruktivnim sistemima. Naravno, ukoliko bude postojala potražnja, prozori će biti prilagođeni za upotrebu i u ostalim gradovima sveta.

More sky 04

Ovakva proširena struktura obezbeđuje dodatni, prošireni pogled na okruženje, ali može služiti i kao prostor za sunčanje, čitanje ili meditiranje.

More sky 05

Za pogled ispred zgrade.

More sky 06

Sednite u prozor i posmatrajte ulicu.

aldana-ferrer-garcia-more-sky-global-grad-show-dubai-design-week-designboom-17

Za one najhrabrije: lezite na prozor i posmatrajte nebo iznad sebe.

aldana-ferrer-garcia-more-sky-global-grad-show-dubai-design-week-designboom-18

Pogledajte i kako je tekla ideja za razvijanje ovog proizvoda:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *