Opremanje

Mobilna modularna jedinica za kampovanje u komforu

Kampovanje ne mora biti tako loše rešenje ukoliko spavate u ovim modularnim jedinicama koje su pritom i ekološke.

Letonska firma InBoxLifestyle, koja se bavi proizvodnjom kutijastih modularnih jedinica za različite namene, osmislila je sistem namenjen kamperima. U osnovnoj jedinici Camping Box, površine devet kvadratnih metara, udobno se može smestiti četvoro odraslih ljudi i provesti svoj odmor na bilo kojoj lokaciji.

Iz kompanije ističu da „svi koji žele da uživaju u prirodi, zahvaljujući Camping Boxu, tokom svog kampovanja imaće tretman nalik hotelskom“. Dobro, u to baš ne možemo da poverujemo ali da se radi o interesantnom proizvodu – to sigurno stoji.

Postoji i verzije kućice sa folijom na fasadi zahvaljujući čemu će se ona utopiti u pejzaž.

Camping Box zamišljen je da se lako može staviti na prikolicu i transportovati gde vam god srce poželi. Napravljeni su od fiberglasa tako da su otporni na sneg i kišu, pa omogućavaju kampovanje i tokom lošeg vremena, piše Inhabitat.

Ove kućice za kampovanje imaju održive sisteme ventilacije i grejanja, a mogu biti priključeni na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, dok kampovi na lokacijama udaljenim od civilizacije mogu aktivirati individualno rešenje za vodu i kanalizaciju. Naravno, jedinice se mogu međusobno sklapati i proširivati.

Modularne jedinice variraju zavisno od sadržaja. U ponudi su jedinice u kojim mogu biti smeštene dve ili četiri osobe, jedinica sa kupatilom i kuhinjom ili sistemom tuševa pa čak i saunom i đakuzijem. Cena za jedinicu, sa smeštajnim prostorom za četiri osobe, košta oko 12.000 evra. Ova cena nije mala ali treba imati na umu da se dobija kompletno opremljena kuća u kojoj se čak može i živeti.

Pogledajte kako izgleda kampovanja u ovakvoj jednoj kutiji:

Rendering: InBoxLifestyle

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *