Hoćemo li ove godine letovati u plastičnim kabinama? Foto: SOLARPIX.COM
Opremanje

Kabine od pleksiglasa na plaži za post-pandemijsko letovanje

Ovako izgleda predlog italijanske kompanije kako da se održi socijalna distanca između kupača na plaži ove letnje sezone.

Mnoge zemlje koje su oslanjaju na turizam s razlogom su zabrinute kako će izgledati letnja turistička sezona u 2020. godini. S plažama zatvorenim za javnost u vreme pandemije, kupanje u Italiji ove godine je, po svemu sudeći, malo verovatno. Predviđanja kažu da će pad prometa biti najmanje 60% dok drugi imaju još crnje prognoze za post-pandemijsko letovanje. Međutim, Italijani aktivno razmišljaju o tome kako da spasu sezonu.

Postoji nekoliko stvari koje je potrebno osigurati ove godine na kupalištima, a među njima su i kontrolisani pristup plažama kao i instalacija dozera na dezinfekciju u toaletima. Međutim, najvažnije će biti garantovati socijalnu distancu između kupača.

Svaka kabina je veličine 4,5×4,5 metra

Transparentne kabine veličine 4,5×4,5 metra bi se pravile od pleksiglasa i aluminijumskih profila.

Kompanija iz Riminina Nuova Neon 2, specijalizovana za krovove, štandove i prozore, smislila je kako možete da bezbedno odete na plažu. Oni su predložili montažu transparentnih kabina na plaži veličine 4,5×4,5 metra koje bi se pravile od pleksiglasa i aluminijumskih profila.

Distopijsko rešenje

Iako na društvenim mrežama ovaj predlog baš i nije naišao na odobravanja, ni nadležni nisu baš oduševljeni. Renata Tosu, gradonačelnica Ričionea na Jadranskom moru, rekla je za DomusWeb da „rivijera Romanjola ima poseban pristup gostima, a da je ovaj projekat veoma drugačiji.“

Do pre nekoliko meseci ovakva radikalna ideja bi verovatno bila dobra za neki distopijsku TV seriju poput Black Mirrora. Sada je ona takoreći stvarnost.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Elena

    Odlično, rešili smo problem ovogodišnjeg letovanja! Znaci, idemo u Italiju, a ipak ćemo letovati na Jadranskom moru!?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *