Opremanje

Kolekcija iz Barselone: Modularno kupatilo

Carlos Ferrater predstavlja njegovu interpretaciju prostora kupatila koja se temelji na najsnažnijoj ideji 21. veka namenjenoj životnom prostoru: modularnosti.

Kolekcija iz Barselone uklapa se u svaki životni stil. Prema rečima arhitekte, “dizajn elemenata je modularan i pruža mogućnost dodavanja, što korisnicima pruža višestruke opcije zahvaljujući takođe i raznovrsnosti artikala u tom domenu. U malim kupatilima, dizajn sanitarne opreme omogućuje maksimalnu iskorištenost prostora postavljanjem predmeta u uglove prostorije. U velikim kupatilima, niski elementi nameštaja postavljeni su po uglovima kupatila, ostavljajući velik središnji prostor”.

Dizajn umivaonika razbio je tradicionalanu predstavu o umivaonicima. Još jednom, funkcija umivaonika nije samo pranje ruku: umesto toga, on služi kao umivaonik i ujedno radna ploča, čineći ga višenamenskim elementom. Pored toga, dizajn umivaonika omogućava višestruke varijante (jednostruk, dupli ili asimetričan, itd.). Slavine iz Barselone imaju integrisanu ručku i progresvnu kartušu integrisanu u element od sanitarnog porcelana koji osigurava protok vode od 9 litara u minuti, postižući na taj način uštedu vode od 30% u poređenju sa konvencionalnim rešenjima. Prostor za tuš sastoji se od postolja kabine, stranica i platforme.

Kolekcija je dodatno zaokružena komadom nameštaja i držačem za peškire. Ovaj dodatak je istaknut zbog velikog kapaciteta za slaganje stvari i svoje raznovrstnosti, što je čini prikladnom za bilo koji deo kupatila.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *