Opremanje

Lucy prati kretanje Sunca i osvetljava mračne delove prostorije

Ovaj solarno napajani robot osmišljen je da unese svetlo u vaš prostor i smanji depresiju tokom hladnih i mračnih zimskih dana.

Sezonski emocionalni poremećaj (Seasonal affective disorder – SAD) je stanje depresije povezan sa nedostatkom sunčeve svetlosti tokom jesenjeg i zimskog perioda. Oni koji pate od ovog poremećaja osećaju se letargično i pospano – baš kao i Diva Tommei direktorica kompanije Solenica koja je rešila da sebi pomogne tako što je osmislila Lucy, solarno napajanog robota koji unosi svetlost u naše domove.

Lucy-Sunlight-Bender-01

Lucy se kompletno napaja solarnom enerijom i 100% je otporan na vodu. Opremljen je ogledalom kao i pokretnim mehanizmom koji mu omogućava da putem fotosenzora prati kretanje sunca i reflektuje sunčeve zrake do mračnih delova stana. Ogledalo je podešeno da baca svetlost do jačine od 7.000 lumena što rezultuje vrlo prijatnim osvetljenjem koje popravlja raspoloženje, piše Design Milk.

Lucy-Sunlight-Bender-06

Pošto robot Lucy ne traži da se ukopča u struju, on se može postaviti gde god želite. Čak i napolju, u dvorište, gde je najjače sunce. Samo ga uperite u svoj prozor i imaćete osveteljen ambijent.

Lucy-Sunlight-Bender-08

https://vimeo.com/134961437

Zbog ravnog ogledala koje Lucy koristi, reflektovani sunčevi zraci nisu uvećani već raspršeni.

Lucy-Sunlight-Bender-05

Lucy se prodaje po ceni od 199 dolara a ovog robota možete poručiti sa sledećeg sajta.

Lucy-Sunlight-Bender-04 Lucy-Sunlight-Bender-03 Lucy-Sunlight-Bender-07

Pogledajte i ogledala koja se montiraju na terasu i osvetljavaju unutrašnjost kuće.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *