Dekontaminacija u pokretu pre nego što uđete u javni ili komercijalni objekat
Opremanje

Domaće rešenje za dezinfekciju garderobe od Covid-19 ispred ulaska u objekat

Kada osoba prođe kroz dimnu zavesu, dolazi do dekontaminacije garderobe čime se suzbija širenje zaraze neposrednim kontaktom između osoba.

Iako je nošenje maski i rukavica dobro za sprečavanje širenje koronavirusa, potencijalni nosioci zaraze u kontaktu s okruženjem i drugim osobama mogu preko svoje garderobe takođe ostvariti kontaminaciju. Međutim, rešenje postoji i za to… i stiže iz Užica.

Sistem Magla Covid-19 uradili su Uroš Marković i Isidora Kisin iz užičkog projektnog biroa DrugaDimenzija. Projekat je osmišljen kao dodatna mera koja prati zabranu kretanja, nošenje zaštitne opreme poput maski i rukavica.

„Svest je individualna stvar koju je nemoguće kontrolisati, a sagledavajući tu činjenicu dobili smo ideju za novi projekat.“ – kaže Uroš Marković za naš portal.

Sistem Magla Covid-19 je kompaktnih dimenzija 40x60x250cm

Kako bi se suzbilo širenje zaraze, projekat je baziran na meri prevencije koja bi važila za sve osobe koji ulaze u javne i komercijalne objekte.

Raspored dizni na sistemu koje raspršuju dezinfekciono sredstvo stvara gornju i bočnu dimnu zavesu kroz koju prolazi osoba. PIR senzor detektuje kretanje i aktivira pumpu čime se ostvaraje ušteda u tečnosti. Srce sistema je pumpa koja aktivira radno kolo.

Sistem sadrži tri mlaznice 0,01 milimetara koje raspršuju 0,09 litara dezinfekcione tečnosti po minuti. Kada osoba prođe kroz dimnu zavesu, dolazi do dekontaminacije garderobe čime se suzbija širenje zaraze neposrednim kontaktom između osoba.

Kada osoba prođe kroz dimnu zavesu, dolazi do dekontaminacije garderobe.

Jednostavna instalacija

Projekat je primenjiv na sve javne i komercijalne ustanove, jednostavnim postavljanjem kraj ulaza nezavisno od mehanizma vrata. Kompaktnih je dimenzija (40x60x250cm), a za njegovu proizvodnju nije potrebno mnogo elemenata.

Cena sistema Magla Covid19 iznosi oko 220 evra bez PDV-a, a izvodi ga firma DrugaDimenzija u saradnji sa stručnim majstorima iz različitih oblasti.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Vesna Bezar

    Molim Vas neki kontakt za tim Druga dimenzija ineresuje me njihov pronalazak Magla covid19 hvala

  2. DrugaDimenzija

    Poštovana, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: [email protected].

    Srdačan pozdrav.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *