Aktuelno

Ovako će izgledati nova naplatna rampa na auto-putu Beograd-Niš

Najprometnija naplatna rampa u zemlji odlazi u istoriju a zameniće je nova koja ima propusnu moć veću za 40%.

Izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok dugo je planirani projekat, a nova pozicija preduslov je za narednu fazu izgradnje Beogradske obilaznice.

Naime, na lokaciji današnje naplatne rampe u Bubanj potoku nalaziće se velika petlja sa ukrštanjem Obilaznice i autoputa Beograd-Niš, dok je nova naplatna rampa pozicionirana osam kilometara južnije kod naselja Vrčin, piše Beobuild.

Iznad 23 trake za opsluživanje vožača podignuta je konstrukcija od tri povezana kubusa površine skoro 1.000 kvadrata koja će služiti za upravu.

 

Nova naplatna rampa, pomerena između ostalog i zbog dalasaka robne kuće Ikea, imaće kapacitete koji treba da omoguće 35-40% veću propusnu moć u odnosu na postojeću rampu u Bubanj potoku. Vozače će opsluživati 23 traka, od čega izlaz (naplata) sadrži ukupno 14 saobraćajnih traka, zona ulaza (uzimanja kartica) sadrži ukupno 6 traka i 3 reverzibilne trake.

Kabine se nalaze ispod nadstrešnice koja ima dužinu od gotovo 120 metara, a na njenom središnjem delu izgrađena su tri povezana kubusa površine skoro 1.000 kvadrata. U ovim prostorijama biće smeštena uprava, a pristup zaposlenima omogućen je sa četiri stepeništa i jednim putničkim liftom. Na gornjem nivou biće postavljena pokretna traka za transport magacinske robe i kabastih materijala.

Rok za završetak svih radova koje izvodi Strabag je 10. maj ove godine. Pogledajte i video sa gradilišta na ovom linku.

Foto: Beobuild

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *