Enterijeri, Izdvojeno

Ovo stepenište pomaže deci da brže nauče brojeve

Da bi dete došlo do tobogana, ono mora da se popne na stepenike koje ima ispisane brojeve.

Vrtić u Sloveniji dobio je kreativno rešenje koje će pomoći deci da uče kroz igru. Naime, arhitektonska firma Jure Kotnik Architecture dizajnirala je stepenište, koje vode do tobogana, tako da su na njemu ispisani, s jedne strane, brojevi i, s druge, boje. Brojevi od 1 do 22 uredno se nižu od najnižeg do najvišeg stepenika.

Stepeniste za ucenje brojeva i boja 01

Arhitekte su, vođeni činjenicom da se deca oprezno i sporo kreću prilikom penjanja uz stepenice, odlučili da je ispisivanje brojeva po gazištima suptilan način da se deca podstaknu na samostalno učenje. Osim brojeva, na stepeništu, čiji je čeoni deo obojen duginim bojama, s druge strane ispisane su i imena boja. Osim osnovnih boja, ispisane su i nijanse, piše Contemporist.

Stepeniste za ucenje brojeva i boja 02

Deca se, vođenja krajnim ciljem dolaska do tobogana na vrhu stepeništa, istom putanjom kreću 10 do 15 puta dnevno. Kako se deca polako penju i obraćaju pažnju na svaki stepenik, nakon mnogobrojnog ponavljanja oni počinju da broje stepenike u glavi, pa čak i naglas.

Stepeniste za ucenje brojeva i boja 03

Zid koji prati stepenište obojen je farbom po kojoj može da se crta i piše, kako bi se na još jedan način interesovanje dece usmerilo na ovaj deo vrtića.

Stepeniste za ucenje brojeva i boja 04

Pogledajte i kako izgleda igraonica za decu bez ijedne igračke.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *