Aktuelno

Panoramski lift i svetlosna kupola na zgradi Skupštine Vojvodine

Rekonstrukcija zgrade Skupštine Vojvodine ušla je u drugi mesec, a očekuje se da bude završena krajem septembra.

Radovi vredni 36 miliona dinara podrazumevaju ugradnju panoramskog lifta, izgradnju poslovnog dela za poslaničke klubove i svetlarnik na krovu zgrade.

Kako kažu iz Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa, panoramski lift do drugog sprata se pravi da bi i osobama s invaliditetom bilo omogućeno da dođu u najviše radne prostorije. Do sada se do tog prostora išlo veoma uskim i dugim stepenicama. Time će biti povećana i bezbednost osoblja koje boravi na drugom spratu jer će požarne stepenice biti proširene, a lift treba da obezbedi veću dostupnost tih poslovnih prostorija.

ZGRADA SKUPSTINE VOJVODINE

Što se krovnog svetlarnika tiče, on već postoji. Sačinjen je od staklenih prizmi koje su u međuvremenu premazane krovnom hidroizolacijom. Novi svetlarnici, rečeno je u Upravi, biće svetlosne kupole „koje će omogućavati osvetljenje i ventilaciju novoizgrađene sale za sastanke. Nove svetlosne kupole biće opremljene i protivpožarnom opremom“.

Za radove u Skupštini Vojvodine bilo je planirano da se izdvoji 39.320.000 dinara bez PDV-a, odnosno 47.184.000 dinara, s PDV-om. Radovi su, međutim, ugovoreni na iznos od 29.994.104 bez PDV-a, odnosno na 35.992.925, s PDV-om.

Po zvaničnim podacima, to je najozbiljnije ulaganje u skupštinsko zdanje nakon više od 30 godina.

(Danas)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *