Foto: Jack Hobhouse
Aktuelno

Robna kuća pretvara svoje garaže i parking prostore u stanove

Poznata britanska robna kuća proširuje poslovanja na izdavanje nekretnina tako što će svoje parking prostore širom zemlje pretvoriti u stanove za iznajmljivanje.

Robna kuća John Lewis planira da izgradi približno 10.000 stambenih jedinica na parcelama iznad svojih supermarketa kao i pored distributivnih centara. Ova kompanija istakla je da se njihovi planovi zasnivaju na društvenoj odgovornosti i da predstavljaju napor u pomaganju pronalaska rešenja za nedostatak stanova u Britaniji.

Nestašica stanova za iznajmljivanje

„Imamo velike ambicije da se bavimo iznajmljivanjem nekretnina kako bismo se pozabavili nestašicom stanova na nacionalnom nivou i podržali lokalne zajednice. Takođe, na ovaj način će se obezbediti stabilan i dugoročan prihod, nove mogućnosti zapošljavanja za naše partnere.“, rekla je za Dezeen Nina Bhatia, izvršni direktor u kompaniji John Lewis.

Do sada je preciziran prostor za izgradnju 10.000 stambenih jedinica na mestu sadašnjih parking prostora. Za sada nisu poznate arhitektonske firme koje će na ovom projektu sarađivati sa kompanijom, mada postoje neke naznake ka londonskoj firmi Acme, sa kojom su sarađivali na projektu tržnog centra u Lidsu.

Foto: Jack Hobhouse

Iznajmljivanje nameštaja

Budući zakupci domova moći će naravno da koriste i svoj nameštaj, ali će imati i mogućnost rentiranja nameštaja od kompanija John Lewis, zajedno sa nekretninom. Oni su se odlučili na ovaj potez jer smatraju da je to „održiv izbor za njihove korisnike“.

Naime, iznajmljivanje nameštaja postaje sve popularniji trend poslednjih godina usled sve veće popularnosti ekonomije deljenja. Ovakav princip poslovanja primenjuje i švedski gigant Ikea, koji iznajmljuje svoj nameštaj.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *