Atletska dvorana u Novom Sadu
Novi objekti

Kako će izgledati atletska dvorana u Novom Sadu

Izgradnje atletske dvorane na Jugovićevu trebalo bi da počne na jesen.

Buduća atletska dvorana u Novom Sadu omogućiće atletičarima iz Srbije da se pripremaju za velika takmičenja.

Grad Novi Sad je prethodnih decenija imao planove da se na ovom prostoru grade sportski objekti. Kako se može videti, gradiće se objekat dvorane, atletski teren sa tribinama, kao i pomoćni teren. Ovaj sportski kompleks bi trebalo da se gradi severno od Bulevara vojvode Stepe, iza postojećih privrednih objekata.

U prvoj fazi će se graditi stadion sa otvorenim terenima i osam staza, a obuhvataće 31.800 kvadratnih metara. Druga faza predviđa izgradnju atletske dvorane i imaće površinu veću od 25.000 metara kvadratnih, saznaje 021.rs.

Gradiće se objekat dvorane, atletski teren sa tribinama, kao i pomoćni teren.

U toku su aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju atletske dvorane, stadiona i saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.

Grad Novi Sad opredelio je sredstva u iznosu od 37,7 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije. Isporučeno je idejno rešenje na osnovu kog je procenjena vrednost investicije u iznosu od oko 4,5 milijardi dinara.

Između ostalog, programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu opredeljen je iznos od 189,6 miliona dinara za izgradnju prve faze atletskog kompleksa. Trenutno se radi na ishodovanju lokacijskih uslova kod nadležnih gradskih i pokrajinskih institucija.

Prva faza do juna 2022.

Izgradnje atletske dvorane na Jugovićevu trebalo bi da počne na jesen. Očekivanje je da radovi na prvoj fazi budu završeni u junu 2022. godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *