BINA 2011
Saloni

Počela nedelja arhitekture u Beogradu – BINA

Dodelom nagrada Društva arhitekata Beograda za Arhitektonski događaj godine danas će svečano biti otvorena Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) u Kulturnom centru Beograda.

Postavke “Kadrovi nedovršenih modernizacija” Volfganga Talera, “Struktura, boja” Borisa Podreke, kao i izložba “Filmski plakat“ autora Josipa Pilasanovića i Darka Marušića biće predstavljene sutra u izložbenom prostoru Kulturnog centra Beograda.

Izložba posvećena nagrađenim radovima u domenu arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva u Srbiji između dve BINA manifestacije večeras će biti otvorena u galeriji “O3one“, a postavka pod nazivom “Balkanologija. Nova arhitektura i urbani fenomeni u Jugoistočnoj Evropi” u Kući legata.

BINA 2011

Pod motom “Društveno odgovorna/održiva arhitektonska produkcija, kao i održivo stanovanje Roma” šesta BINA biće održana do 15. maja na nekoliko lokacija u gradu.

Progam manifestacije obuhvata 17 izložbi, brojna predavanja, panele, tribine, filmske projekcije, kao i dečje i studentske radionice, ali i tematske šetnje Beogradom i Bačom i razgledanje arhitektonskih znamenitosti uz učešće arhitekata i istoričara arhitekture. Kao gosti najavljeni su Boris Podreka, Jan Jongert, Birgit Rusten i Volfgang Čaperel.

Više informacija o programu na www.bina.rs.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *