Miloš Milivojević (levo) i Filip Rašković; Foto: Podcast SFERA
Aktuelno

O unutrašnjoj arhitekturi i urbanom dizajnu sa Milošem Milivojevićem i Filipom Raškovićem

Beogradski arhitekti predstavili su nam projekte iz svojih portfolija, ali i dali svoje gledište o generalnom razvoju domaće scene u sferi dizajna enterijera.

Osmišljen kao mesto susreta lokalnih kreativaca koji stvaraju bolji životni prostor, Podcast SFERA ugostio je u svojoj 14. epizodi Miloša Milivojevića i Filipa Raškovića, arhitekte iz Beograda koji spadaju u najperspektivnije mlade dizajnere na domaćoj scene i dobitnici su brojnih priznanja u našoj zemlji i inostranstvu.

Ono što nam je posebno drago, jeste podatak da se autorski tim podkasta sa Milošem i Filipom upoznao na prvom MeetUpu posvećenom dizajnu enterijera koji je organizovao naš portal, gde su prisustvovali vrlo interesantnoj interesantnoj panel diskusiji i imali priliku da čuju njihovu prezentaciju pred stručnom javnošću.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Voditelji Miljan Salata (levo) i Nemanja Dačič; Foto: Podcast SFERA

Prefinjeni senzibilitet Filipa Raškovića

Filip Rašković je dizajner enterijera, specijalizovan pretežno za stambene prostore, ali ima značajno iskustvu i u dizajnu komercijalnih i poslovnih prostora. Njegovi enterijeri su svedeni i unikatni, jer vrlo često nameštaj dizajnira sam i bira ga tako da bude prepoznatljiv.

Njegov rad je prepoznatljiv po prefinjenom senzibilitetu, a klijenti iz mnogobrojnih zemalja u kojima je radio ga cene zbog njegove izuzetne usluge, umetničkog integriteta, i veštine artikulacije svih njihovih potreba u jedinstven prostor.

Razgovor s Filipom i Milošem trajao je više od dva sata; Foto: Podcast SFERA

Miloš sa svojim saradnicima teži da uvek pruži savremena, često neočekivana rešenja koja odišu novim likovnim i upotrebnim vrednostima.

Miloš Milivojević, bavi se prostornim i grafičkim oblikovanjem u domenu arhitekture i dizajna. Stalnim istraživanjem i interdisciplinarnim načinom projektovanja, Miloš sa svojim saradnicima teži da uvek pruži savremena, često neočekivana rešenja koja odišu novim likovnim i upotrebnim vrednostima.

Studio je prepoznat po projektima istaknutog minimalizma jasnih formi i čistih linija, sa suptilmim elementima iznenađenja. Njegova posvećenost i preciznost, mnogobrojne veštine i interidisciplinarnost na polju dizajna, omogućuju mu da projekte razradi do najsitnijih detalja i maksimalno se približi total dizajnu jednog prostora.

Plakat za 14. epizodu Podcasta SFERA; Kolaž: Podcast SFERA

Od aktuelnih projekata do poslovnih anegdota

Tokom intervjua dugog više od dva sata, voditelji Nemanja Dačić i Miljan Salata su sa svojim gostima razgovarali o njihovim aktuelnim i izvedenim projektima, izazovima u praksi, međukomunikaciji između različtih saradnika na projektu, prezentaciji projekata pred klijentom, ali i o generalnom razvoju domaće scene u sferi dizajna enterijera.

Ove teme, ali i neke anegdote iz poslovnog života Miloša Milivojevića i Filipa Raškovića možete saznati u  14. epizodi Podcasta SFERA koja nosi naziv „Unutrašnja arhitektura i urbani dizajn“, a postavljena je na Sferinom zvaničnom YouTube kanalu, kao i na audio platforamama.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *