Škola je namenjena za početnike i one koji žele da unarede svoje znanje Revita; Foto: Ark it Easy
Promo, Softver

Počinje s radom „Ark it Easy“, prva online škola Revita za arhitekte

Dvoje arhitekata pokrenulo je onlajn školu Revita u nameri da otklone poteškoće i izazove sa kojima se mladi profesionalci i biroi susreću prilikom učenja ovog BIM alata.

Ark it Easy online škola Revita osnovana je od strane Miljana i Radmile Anđelković, dvoje arhitekata sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom. Ideja za pokretanja online programa nastala je tokom rada u arhitektonskim biroima, kao i putem upoznavanja sa problemima koje arhitektonski biroi imaju prilikom edukacije svojih zaposlenih.

„Poteškoće na koje smo nailazili i sa kojima se suočavaju arhitekti, studenti arhitekture, kao i arhitektonski biroi pokušavamo da rešimo na savremen način koji se pre svega oslanja na instant pristup platformi u formi aplikacije, gde možete potražiti pomoć zajednice, pogledati kratke i jasno definisane unapred snimljene lekcije, PDF materijal, postaviti pitanja/odgovore i imati aktivnu diskusija za nastavnicima i kolegama na jednom mestu“ – objašnjava Miljan Anđelković za naš portal.

Upis u online školu Revita traje do 25. oktobra; Foto: Ark it Easy

Referentni predavači

Imajući u vidu probleme sa kojima se njihove kolega susreću, dvoje arhitekta je odlučilo da podeli svoje iskustvo i pokrene online školu Revita za početnike. Kao takva, ova online škola Revita je namenjena arhitektama i studentima arhitekture koji žele da nauče Revit od nule ili da unaprede svoje trenutno znanje Revita. Bazirana je na „učenju kroz rad“, ali i komunikaciji kroz savremene digitalne alate.

Decenija rada na mnogobrojnim referentnim projektima, uglavnom u inostranstvu, kao i suočavanje sa raznim izazovima i upoznavanje sa globalnim trendovima u arhitekturi, deo su iskustva predavača i neizostavni deo škole Revita za arhitekte.

Online škola Revita je namenjena arhitektama i studentima arhitekture koji žele da nauče Revit od nule ili da unaprede svoje trenutno znanje Revita.

Miljan je kao arhitekta i BIM manager radio i u jednoj od najvećih arhitektonskih firmu na svetu, Sweco Architects, na projektima kao sto su Hainan Future Industry Park, Sturekvartet i mnogi drugi.

Radmila je sa druge strane radila u manjem arhitektonskom birou nagrađivanom za dizajn, Vida Arkitektkontor, na projektima Villa Damm, Facebook Headquarter Stockholm, Budbee Office Stockholm PayPal Office Stockholm.

Radmila i Miljan takođe imaju svoj arhitektonski studio u Švedskoj, Bureau Norr, koji se bavi projektovanjem vila i enterijera. „Kroz ovu školu želimo da prenesemo ne samo tehničko znanje o Autodesk Revitu, već i praktične savete i trikove koje smo stekli tokom godina“, navode oni.

Školu Revita za arhitekte vode Miljan i Radmila; Foto: Ark it Easy

Online zajednica

Arkt it Easy platformi možete pristupi kad god poželite i odakle god, bitno vam je samo da imate internet konekciju, i računar ili mobilni telefon. Pristup je moguć preko web browsera ili uz specijalizovanu mobilnu aplikaciju za iOS ili Android, i imaćete mogućnost da učite sa bilo kog mesta u svetu.

Ne propustite ništa, pregledajte lekcije, učestvujte u diskusijama i pristupite svim resursima direktno sa svog telefona, tableta ili kompjutera.

Pored toga, Ark It Easy ima i svoj YouTube kanal na engleskom jeziku, gde možete pronaći na desetine korisnik video predavanja.

Kroz ovu školu želimo da prenesemo ne samo tehničko znanje o Autodesk Revitu, već i praktične savete i trikove koje smo stekli tokom godina.

Arhitekti imaju razna znanja i rešenjima, te savladavanju programa često pristupaju na sebi svojstven način, pa su tako i problemi sa kojima se suočavaju prilikom projektovanja i rada u Revit-u specifični.

S tim u vezi, na Ark it Easy platformi stvara se povezana online zajednica gde možete diskutovati, podeliti svoja iskustva, videti probleme i rešenja koje su druge kolege imale, postaviti pitanja i dobiti povratne informacije od kolega ili mentora u kratkom vremenskom roku.

Mogućnost da proširite mrežu vaših kontakta pruža dodatne benefite pored edukativnog sadržaja. Možete se povezati sa kolegama koje dele ista interesovanja i profesionalne ambicije.

Inovativnost u nastavi

Ne pridržavamo se zastarelih metoda. Ne verujemo u samo teoretsko obrazovanje po nekom generalnom programu bez povratnih informacija“ – ističe Miljan i dodaje:

„Ne želimo da dođete u situaciju da ste na putu do kuće zaboravili šta vam je rečeno na kursu, ili da školi ne možete da prisustvujete zato što niste u većim gradovima, ili zato što ste u tom momentu zauzeti, itd. Uvek tražimo nove i efikasne načine da prenesemo znanje, kombinujući moderne tehnologije i trudimo se da je vaše iskustvo učenja ne samo produktivno, već i zanimljivo“.

Pokretači online škole Revita za arhitekte veruju da je praktičan rad i rad na konkretnim projektima ključ uspeha u savladavanju novih programskih alata. Zato će se potruditi da kroz zanimljive materijala i zadatke polaznike škole „ubace u vatru“.

Polaznici će moći da prate program preko aplikacije; Foto: Ark it Easy

Hibridno učenje

Hibridna metoda kombinuje najbolje od oba sveta. Unapred snimljene, kratke i jasno definisane video-lekcije omogućavaju vam da učite u svom ritmu, pauzirate, vraćate i ponavljate koliko god puta želite.

Osim video lekcija, na raspolaganju vam je i PDF materijal koji detaljno pokriva svaku temu. Ovi materijali su dizajnirani da budu jasni, sažeti i da vam služe kao referenca u vašoj edukaciji.

Sa druge strane, predavanja uživo pružaju direktan kontakt sa predavačem, postavljanje pitanja i odmah dobijate odgovore. Sve „uživo“ lekcije takođe ostaju snimljene na platformi i možete im se vraćati kad god poželite, bezbroj puta.

„Ispod svake lekcije možete postavljati pitanja i videti odgovore“ – dodaje Miljan kao posebnu pogodnost.

Osim video-lekcija, na raspolaganju vam je i PDF materijal koji detaljno pokriva svaku temu.

Razmena ideja, diskusija, kritika i razumevanje konteksta neizostavni su deo rada arhitekata. Ark it Easy platforma pruža priliku da upoznate svoje kolege, da predstavite svoje projekte, probleme-rešenja, čujete mišljenja drugih arhitekata i dobijete neposredne povratne informacije koje su neophodne za vaš rast i razvoj.

Uvek možete videti ko je online, u kom je gradu, i sa kolegama možete diskutovati preko Spacea (tipa FB wall) gde je sve vidljivo svakom studentu, ili u privatnom chatu.

„Dok je Revit univerzalni alat, svako tržište ima svoje specifičnosti. Razumemo izazove i potrebe srpskog tržišta, pa našu školu prilagođavamo da odgovara upravo tim potrebama, bilo da se radi o standardima, propisima ili lokalnim praksama, uz specifično delovanje naše online zajednice“ – navode arhitekte.

Revit pruža brojne mogućnosti za modelovanje složenih objekata; Foto: Ark it Easy

Postanite konkurentni

U današnjem brzom svetu, biti korak ispred može biti odlučujući faktor u vašoj karijeri. Autodesk Revit je postao neophodna veština za svakog modernog arhitektu.

Online škola Revita za arhitekte vam pruža znanje i veštine koje će vas izdvojiti od ostalih i pomoći vam da ostvarite svoje profesionalne ambicije. „Nesebično ćemo deliti iskustva koja smo stekli ne samo vezana za Revit već i za arhitekturu, poslovanje, rad u inostranstvu“ – napominje Miljan i dodaje:

„Prva 2-3 meseca ćemo otvarati lekcije početkom nedelje, dok ćemo u toku te nedelje imati uživo diskusije vezane za nedeljnu temu. Prostor između lekcija i diskusija je predviđen da polaznici prođu kroz materijal, vežbaju zadatke i da na predavanju koje ide uživo razjasnimo nejasnoće“.

Kako da se prijavite?

Upis u školu je u toku i traje do srede 25. oktobra po ceni od 350 evra ili od 300 evra za uplate do 30. septembra.

Revit škola za arhitekte kreće sa radom 30. oktobra i trajaće 6 meseci. Tri meseca nakon završetka predavanja, korisnici će i dalje imati pristup platformi, gde se mogu vraćati materijalu, postavljati pitanja u delu za lekcije, komunicirati sa online zajednicom, dobijati odgovore, pratiti rad svojih kolega.

Prijavljivanje na Ark it Easy – Revit za arhitekte.

Za eventualna pitanja pošaljite upit na [email protected].

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. BIM menadžer

  Lep način da se zaradi, poznajem mnoge koji se zakače za kurseve i razne „tips and tricks“ a ne razumeju logiku onoga što modeluju.
  Nije ljudima potreban kurs iz Revita potreban im je osnovni kurs iz građevinskih zanata koji im je na fakultetu uskraćen. Revit je intuitivan i ko poznaje građevinski proces snaćiće se za mesec dana rada.
  Rezultat ovih kurseva je gomila ljudi koji poseduju sertifikate i misle da znaju šta rade, a ne znaju kako se stvari u realnosti izvode.

  1. revit user

   Bravo. Apsolutno se slažem! Ko je prošao gradilište i sve njegove faze može vrlo lako da savlada softver samostalno – bez kursa. Uvijek me nasmije ovaj fenomen prodavanja magle online.

 2. arhitekta

  Konačno nešto korisno!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *