Izdvojeno, Promo

Kako velike staklene površine pružaju veću bliskost s prirodom

Dvoumite se kako da napravite velike otvore na fasadi i da u prostor unesete više svetla? Rešenje je pred vama!

Užurbani stil života, puno vremena provedenog u saobraćaju i nedostatak kontakta s prirodom sve više tišti stanovnike velikih gradova. Život u prirodi čini se kao dobra opcija, međutim kako se približiti prirodi koja nas okružuje bez traženja novog doma? Odgovor je u suštini veoma jednostavan, a on glasi: otvorite prostor ka prirodi i dozvolite da prirodno svetlo maksimalno prodre u vaš životni kutak!

Naravno, odmah se postavlja pitanje kako omogućiti da prostor prodiše, da pruži veći osećaj slobode pa samim tim i da bude u tešnjoj vezi s prirodom. Rešenje postoji a ono se ogleda u upotrebi naprednih aluminijumskih sistema koji omogućavaju kreiranje velikih staklenih površina. Zahvaljujući minimalističkom dizajnu novih PHOS sistema, moguće je kreirati impozantne otvore koji će pružiti maksimalno moguć pogled ka vašem prirodnom okruženju. Prozor „od poda do plafona“ podstaknuće osećaj slobode, a pogled ka obližnjoj krošnji drveta ili gradskoj panorami biće svakodnevna poslastica.

Rešenja bez premca

U cilju da arhitektama olakšaju posao, ALUMIL je predstavio novi aluminijumski sistem nazvan PHOS koji omogućava kreiranje velikih otvora u fasadama ali u isto vreme nudi sjajne termičke sposobnosti, minimalistički dizajn i tehnička rešenja koja su bez premca. Zamislite prozor koji je visok preko 4 metra a čiji je vidljiv aluminijumski profil manji od 67 milimetara! Ukoliko se tome doda i podatak da ovi sistemi nemaju stub na uglu dva profila kao i da mogu da uđu u zid, jasno je zašto je PHOS tako brzo postao omiljeni alat arhitekata.

Širok asortiman

U zavisnosti od potreba, ALUMIL u svojoj ponudi ima više sistema, a među njima najpre treba istaći SUPREME S650 PHOS koji je idealno rešenje za široke  raspone s velikim staklenim površinama. S druge strane, SUPREME S77 PHOS treba izabrati ukoliko se traži napredni toplotno izolovani sistem s minimalnim ramovima od samo 67 mm, skrivenim krilima i okovom. Ako tražite klizni sistem s minimalno vidljivim aluminijumskim profilima za maksimalno prirodno osvetljenje onda je dobar izbor SMARTIA M12500 PHOS.

Na korak bliže prirodi

Koji god sistem da izaberete važno je da napomenuti da svi oni nude minimalni dizajn kojim se mogu postići velike staklene površine, čime se dobija više prirodnog osvetljenja a što je najvažnije i bliži kontakt s prirodom.

Posetite ALUMIL izložbeni salon u Beogradu, i osetite PHOS aluminijumske prozorske sisteme.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Dragan

    Postovani,
    Izvinjavam se ako ovaj topic nije prigodno mesto za ovo pitanje ali jako mi je bitno. U narednih nekoliko dana bih trebao da odlucim koje prozore da stavim na svoju kucu. Izbor je izmedju PVC (ne znam ciji su profili) i eloksirani aluminijum (alumil). Meni se licno vise dopada aluminijum, cena nije presudna, pa me zanima kakve su toplotno izolacione karakteristike tih profila. Negde sam procitao da je koeficijent propustljivosti kod Al profila veliki, pa me zanima koliko je to, zaista, tacno i koliko se toplote u praksi gubi na tim profilima. Kuca je zidana siporek blokom i ima stiropod od 5 cm. Sadasnja drvena stolarija je jako brzo propala pa bih drvo zaobisao.

    1. Stevan

      Alu stolarija zaista više gubi toplotne energije od pvc a drugo što bih vam preporučio da na fasadu stavite bar stiropor od 8 cm ili da omalterišete perlitom

Ostavite odgovor

Obavezna polja *