Grasslamp je stona lampa koja isijava LED svetlo pogodno za pravljenje male bašte na vašem radnom stolu.

Marko Vučković, idejni tvorac lampe, zajedno sa Branislavom Ristićim, Ivanom Todorovićem, Milošem Mijatovićem i Nikolom Čabarkapom, pokrenuli su danas Kickstarter kampanju u cilju prikljupljanja sredstava kako bi Grassplamp ušao u industrijsku proizvodnju. Ukoliko prikupe 50.000 dolara u narednih 30 dana, Markov san postaće realnost a svi mi ćemo imaćemo priliku da uzgajamo travu na svom radnom stolu.

grasslamp-kicstarter-3

Grasslamp je multifunkcionalni objekat koji oplemenjuje unutrašnji prostor travom koja raste i razvija se unutar lampe. Ideja je da, u savremenom društvu gde 90% vremena provodimo odsečeni od prirode, unesemo dašak prirode u naše domove i radne prostore, piše StartIt.

grasslamp-kicstarter-04

Grasslamp je ovalnog oblika s LED osvetljenjem pogodnim za uzgoj trave. Biljke rastu bez zemlje i đubriva tako da će vam ruke uvek biti čiste. Možete čak uzgajati i neke jestive biljke što može biti veoma zgodno onima koji u kuće drže mačke jer Grasslamp u tom slučaju može biti i hranilica.

grasslamp-kicstarter-06

Grasslamp, osim estetske vrednosti, donosi pogodnosti i za zdravlje. Ceđenjem uzgojenog žita dobija se sok (wheatgrass juice) koji je veoma zdrav jer smanjenje nivo šećera u krvi, čisti jetru i eliminiše toksine iz organizma.

grasslamp-kicstarter-2

Ukoliko podržite ovaj projekat na Kickstarteru, možete dobiti Grasslamp za 99 dolara (ali joj se ne nadajte pre juna 2016. godine) a razvojni tim je najavio da će cena lampe, po uspešno završenoj kampanji, ići na gore. Dakle, sada je pravi trenutak da reagujete ako vam se sviđa ovaj proizvod!

grasslamp-kicstarter-01

Pogledajte i kako izgleda rasveta u obliku ptica i insekata,