Rasveta

Kako je Tom Dixon pretvorio crkvu u radni prostor

Pogledajte kako je crkva u centru Londona poslužila za dizajnersku instalaciju.

Istaknuti britanski dizajner Tom Dixon privremeno je pretvorio crkvu iz 17. veka u kreativni radni prostor u saradnji sa vikarom Endroom Bogenom u okviru Nedelje dizajna u Klerkenvelu. Koristeći se svojim poznatim komadima nameštaja i rasvete, Tom Dixon dao je ovom klasičnom prostoru potpunu novu, savremenu notu.

tom-dixon-crkva-1

Ideja za ovaj projekat potekla je od Baugena koji je želeo da tokom Nedelje dizajna u Londonu učini prostor crkve više podesnijim za kreativce koji su opsedali kvart Klerkenvel. Ova privremena intervencija pružila je priliku Dixonu da prikaže svoje nove modele nameštaja i rasvete i to u istorijskom ambijentu sa visokom spratnom visinom i vitražima na prozorima, piše Inhabitat.

tom-dixon-crkva-2

Kako se crkva adaptira 21. veku, otvaranje prema novoj publici i ovakva neobična kolaboracija postaju neminovnost.

– kaže dizajner Tom Dixon.

 

tom-dixon-crkva-3

Rasveta koja je najviše privukla pažnju jeste Dixonov srebrni luster Curve koji se nadvija nad centralnim prostorom crkve i daje jak kontast vitražnim prozorima. Tu su i njegove poznate geometrijske stolice i stolovi kao i lusteri Melt u obliku usijane lave. Rasveta i pojedini komadi nameštaja, nakon Nedelje dizajna donirani su crkvi.

tom-dixon-crkva-5

Saznajte više o Melt lusterima koji su predstavljeni početkom ove godine.

Foto: Tom Dixon

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *