Arhitektura

Foster projektuje kule bliznakinje u Majamiju

Renomirani biro Foster + Partners objavio je projekat oblakodera koji iskorišćavaju povećanje limita visine objekata u ovom gradu na Floridi.

Obzirom na neposrednu blizinu aerodroma, visina objekata u Majamiju strogo je ograničena. Međutim, Federalna administracija za avijaciju (FAA) nedavno je podigla visinsku granicu pa je prva višespratnica koja će iskoristi promene biti ona po projektu Normana Fostera. Zapravo, to će biti dve zgrade nalik na srušene bliznakinje u Njujorku.

Dve povezane višespratnice, planirane visine 320 metara, imaće 660 stambenih jedinica, što je za 16% manje od prvobitno planiranih 787. Objekti će imati podzemne parkinge, što će omogućiti da se neposredno okruženje upotrebi za javne sadržaje, piše Dezeen.

Projekat ovih visokih zgrada podrazumeva i formiranje trga s prodavnicama, restoranima i galerijama koje će koristiti kako stanari zgrada tako i lokalni stanovnici grada.

– istakao je arhitekta Norman Foster.

Obzirom da je razvojni tim tek nedavno podneo zahtev za izmenu dosadašnjeg projekta za koji je dobijena dozvola, datum početka radova kao i završetka još uvek nije poznat.

Pogledajte još radova slavnog arhitekte Normana Fostera.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *