Arhitektura

Bakini kolači ukrasili kancelarije Gugla u Amsterdamu

Softverski gigant Google postao je omiljen i u svetu arhitekture i enterijera zahvaljujući njihovim uvek atraktivnim kancelarijskim prostorima.

Posle Londona, CirihaDablina, Milana i Tel Aviva na red za sređivanje došle su i kancelarije u Amsterdamu. Slično kao i do sada, kancelrije Gugla izgledaju potpuno otkačeno i nesvakidašnje. Na bilijare, stone fudbale i flipere gde zaposleni mogu da provode svoje vreme smo se već navikli ali ove kancelarije još jedanput uspevaju da razbiju monotoniju poslovnih prostora i učine ih ljudskim i prijatnim za rad… skoro pa jestivim.

google-amsterdam-01

U 3.000 metara kvadratnih smeštene su kancelarije, sale sa sastanke, auditorijum za 70 ljudi ali i teretana, kantina za 90 gladnih guglera, kamp-prikolica za neformalne sastanke i još puno toga. Posebna pažnja posvećena je plafonima čija dekoracija je inspirisana čuvenim holandskim poslaticama.

google-amsterdam-02

Kao što vidite na slici ispod, plafoni su dekorisani mineralnim tablama u obliku galeta (Stropvafela) što nije čudno jer ovaj (Bakin) kolač i potiče iz Holandije.

google-amsterdam-03 google-amsterdam-04 google-amsterdam-05 google-amsterdam-06 google-amsterdam-07 google-amsterdam-08

Pogledajte još kancelarijskih prostora kompanije Google.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Nove kancelarije kompanije Adobe u San Francisku | Gradnja

    […] Pogledajte i kako izgledaju nove kancelarije Gugla u Amsterdamu. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *