Novi objekti

Pogledajte kako će izgledati naselje Novi Niš

Građani će moći da prošetaju delom stambeno-poslovnog kompleksa Novi Niš, površine 15 hektara, već posle prve faze izgradnje, planirane za početak sledeće godine.

Filip Bej iz američke kompanije Clean Earth Capital, koja je zbog izgradnje kompleksa kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji za 1,5 miliona evra 2011. godine, kaže za Južne vesti da će u prvom tromesečju naredne godine biti izgrađeno nekoliko stambenih zgrada, kuće u nizu i zgrada za sportski klub.

Novi-Nis

– Čim završimo prvu fazu, Nišlije će moći da šetaju ovim predivnim delom kompleksa. To je planirano za prvo tromesečje sledeće godine. Prvo moramo završiti ​rad na uređenju okolne, konačno rušenje, infrastrukturne projekte i konačni dizajn stanova i kućica u nizu, prema SAD LEED ND standardima, što je malo komplikovaniji proces. Ta faza izgradnje bi trebalo da potraje oko 18 meseci – kaže Bej.

Predstavnici Grada, sa kojim investitorska američka kompanija i ima ugovor o izgradnji Novog Niša, početak građenja najavljivali su za proleće 2013. godine. Razlog kašnjenja su, kako objašnjava Bej, kompleksnost projekta i pripremni radovi.

Pogledajte i kako izgleda maketa Novog Niša:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. boo

    Ovo je velika novoniska sprdacina, kasne 6 godina

Ostavite odgovor

Obavezna polja *