Ašovi danas, bageri tek na proleće
Aktuelno, Novi objekti

Položen kamen temeljac za most Zemun-Borča

U Zemunu je danas položen kamen temeljac za most preko Dunava Zemun-Borča, u koji će biti uloženo 170 miliona evra.

Kamen temeljac za Most prijateljstva Srbije i Kine položili su predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguo.

Tadić je pre polaganja kamena temeljca rekao da će izgradnja mosta početi u aprilu 2011. godine, a da je planirano da radovi budu zaršeni u proleće 2014.

On je naveo da će most biti dug 1,5 kilometara i da će biti izgrađene i pristupne saobraćajnice ukupne dužine oko 22 kilometara.

Ugovor o izgradnji mosta potpisali su sredinom aprila u Beogradu ministarka za NIP Verica Kalanović, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i kineska kompanija CRBC.

U okviru tog projekta biće izgrađene i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara, od Novosadskog puta do ulice Cara Dušana, kao i od Batajničkog i Zrenjaninskog puta do Pančevačkog mosta.

Most Zemun -Borča biće deo obilaznice oko Beograda i treba da poveže Zrenjaninski i Pančevački put, čime će se ostvariti i bolja saobraćajna veza za više od pola miliona stanovnika opština Zemun, Palilula i Novi Beograd.

Ašovi danas, bageri tek na proleće

(Mondo)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *