Konkurs je otvoren do 16. marta; Foto: Konkursna dokumentacija
Konkursi

Raspisan konkurs za idejno rešenje kompleksa gradskog stadiona u Ulcinju

Nagradni fond za pobednička rešenja iznosi ukupno 40.000 evra, a rok za predaju konkursnih radova je 16. mart 2023. godine.

Opština Ulcinj u Crnoj Gori raspisala je sredinom januara međunarodni, opšti, jednostepeni i anonimni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje gradskog stadiona u tom primorskom gradu.

Cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog rešenja sportskog kompleksa novog gradskog stadiona na početku ulcinjske Velike plaže, na osnovu parametara i preporuka preciziranih konkursnim zadatkom.

Od konkursnog rada se očekuje da predloži funkcionalno i prepoznatljivo rešenje koje će biti osnov za izradu tehničke dokumentacije za realizaciju ovog projekta.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Lokacija se nalazi na početku ulcinjske Velike plaže; Foto: Konkursna dokumentacija

Lokacija sastavljena od dve parcele

Lokacija za novi gradski stadion nalazi se na početku ulcinjske Velike plaže (Plazhi i Madh). Sastoji se iz dve urbanističke parcele i putnog pojasa između njih ukupne površine od 77.385 m².

UP 14 zauzima površinu od 34.753 kvadratna metra i na njoj su predviđeni igralište za fudbal, atletiku, rukomet košarku, odbojku, tenis, odbojku na pesku i drugi sportski tereni za sportove na otvorenom. Na ovoj parceli predviđena je i izgradnja trim staze i „staze zdravlja“, kao i biciklistička staza i staza za jahanje.

UP 15 ima površinu od 39.466 m² i na njoj su predviđeni stadioni za fudbal, atletiku, rukomet, košarku, odbojku, tenis, odbojku na pesku i tako dalje.

Arhitektonski program

Konkursom je potrebno razraditi objekat novog gradskog stadiona sa pomoćnim terenom, pratećim sadržajima i pešačkim, kolskim i zelenim površinama.

Potrebno je projektovati stadion kategorije 2 po pravilniku UEFA za oko 3.000 gledalaca, kao i pomoćni teren dimenzija igrališta 100 x 64 m, sa montažnim tribinama za 200 gledalaca i sistemom rasvete sa autonomnim napajanjem.

Konkursom je obuhvaćeno i projektovanje objekta uz pomoćni teren (svlačionice, ambulanta, sanitarne, pomoćne i tehničke prostorije) od oko 300 kvadratnih metara. Parkirališta/nadzemne garaže potrebno je projektovati prema standardu 18 parking mesta na 100 gledalaca.

Sastav žirija

Konkursnim žirijem predsedava Muho Uruči, glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj, a članovi žirija su prof. dr. Ljubiša Folić, dia, prof. dr. Bujar Demjaha, dia, Iva Petković, dia, Mentor Lunji, dia, Mehmed Milla, dia i Momir Đurđevac, generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore.

Nagrade

Nagradni fond za pobednička rešenja iznosi ukupno 40.000 evra, od čega 20.000 za prvo mesto, 12.000 za drugo, i 8.000 evra za trećeplasiranog.

Rok

Rok za predaju radova je 16. mart 2023. godine, a sve potrebne informacije u vezi prijavljivanja na konkurs kao i kompletnu konkursnu dokumentaciju možete pogledati ili preuzeti na ovom linku.

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *