Enterijeri

Pomislićete da je apoteka, ali ovo je zapravo restoran

Osim što se za ovaj restoran, nadamo se, može reći da je čist kao apoteka, i njegov izgled je u potpunosti u farmaceutskom stilu.

Engleski umetnik Damien Hirst, nakon sklapanja saradnje s kuvarom Mark Hixom, kreirao je, kako ga on naziva, umetnički restoran u Londonu. Tokom osmišljavanja enterijera, Hirst je gotovo u svakom kutku restorana pod imenom Pharmacy 2 akcenat stavio na prikazivanje medicinskih i farmaceutskih pojmova, elemenata ili imitiranje bolničkog nameštaja.

Pharmacy 2 03

Najupečatljiviji element enterijera svakako je šank oslikan pilulama. Osim njega, pažnju privlači i ogroman DNK lanac, prikazan na prozorima, prenosi Designboom.

Pharmacy 2 01

Pharmacy 2 02

Kako su tablete i pilule na svakom koraku, u ovom restoranu, imitacija apotekarske police sa lekovima prekriva čitav jedan zid restorana.

Pharmacy 2 04

Pharmacy 2 nalazi se u sklopu Hirstove galerije Newport Street, objekta u kom su izloženi radovi ovog umetnika. U okviru galerije, Hirst je prikazao i svoju ličnu umetničku kolekciju, a za četiri dana javnost će moći da vidi i njegov restoran inspirisan farmacijom i medicinom.

Pharmacy 2 05

Tabla na kojoj možete saznati koji vam je lek potreban posle jela? Ne, to ne može biti to.

Pharmacy 2 06

Foto: Prudence Cuming Associates © 2h restaurant ltd.

Pogledajte i shabby chic enterijer restorana u Novom Sadu:

Shabby chic enterijer restorana u Novom Sadu

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *