Enterijeri

Panton predstavio purpurnu boju u čast preminulom Prinsu

Kako bi odali počast velikom muzičaru koji nas je napustio prošle godine, Panton je registrovao boju s njegovim imenom, odnosno, simbolom.

Prošlo je već godinu dana kako nas je pop ikona Prins napustio u svojoj 57. godini. Legendarnog muzičara, raskošnih vokalnih sposobnosti i upečatljive pojave, pamtićemo po pesmama kao što su When Doves Cry ili Kiss.

Ipak, njegovu karijeru možda je najviše obeležila pesma koju je komponovao za film Purpurna kiša (Purple Rain) iz 1984. godine zbog čega kada se pomene ova boja svi pomisle upravo na Prinsa.

Kada ovu tamno ljubičastu boju budete sledeći put koristili u enterijeru ili dizajnu, možete da kažete da je to boja legendarnog Prinsa.

 

Institut za boje Panton rešio je da oda počast pop ikoni tako što će predstaviti purpurnu boju koja se toliko vezuje za Prinsa. Kada ovu tamno ljubičastu boju budete sledeći put koristili u enterijeru ili dizajnu, možete da kažete da je to boja legendarnog američkog pevača.

Prins Rodžers Nelson rođen je u Mineapolisu 7. juna 1958. godine, a preminuo je u svojoj kući u Minesoti 21. aprila 2016. godine.

Panton je institut za boje koji je interesantan arhitektama i dizajnerima između ostalog i što svake godine proglašavaju boju koja će obeležiti sledeću. Tako je za ovu boju aktuelna zelenkasta boja Greenery.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *