Enterijeri

Ponovo se vraća u modu: Zidovi obloženi drvetom

Enterijer stana u centru Singapura uređen je sa namerom da se u gradsku vrevu unese dašak prirode upotrebom prirodnog drveta za oblaganje zidova.

„Glavni prioritet prilikom uređenja ovog, kao i u mnogim drugim singapurskim domovima, bio je povećanje osećaja otvorenog prostora“ ističu dizajneri  iz studija AO. Klasična vrata su zamenjena kliznim a nameštaj po meri (vitrine, police…) izvedene su u istom drvetu kao i zidne obloge. Na taj način se nameštaj vizuelno „utapa“, ne opretećuje prostor i deluje kao celina sa zidovima.

Drvene obloge izražene prirodne tekture se provlače kroz ceo stan: dnevnu sobu, hodnike, spavaću i radnu sobu i trpezariju.

zidovi-oblozeni-drvetom-dnevna-soba

Oblaganje zidova drvetom uglavnom se veže za minimalističko opremanja prostora kao što je slučaj i u ovom stanu. Nameštaj je vrlo jednostavnih oblika, nenametljivog kolorita. Kada je reč o bojama prilikom uređenja ovog enteijera, izbor je pao na zemljane tonove: od bež do smeđe i sive boje.

Deo prirode se vizuelno unosi u enterijer i preko modernog tepiha u formi kamenčića tj oblutaka u beloj i sivoj boji. Gaženje preko ovog tepiha daje osećaj kao da ste u prirodi. Interesantno, zar ne?

klizna-drvena-vrata

zidovi-oblozeni-drvetom-radna-soba

zidovi-u-drvetu

trpezarija

drvo-na-zidu-spavaca-soba

zidovi-oblozeni-drvetom-hodnik

(freshome.com)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *