Aktuelno

Kako će izgledati hotel Hilton u Podgorici

Počinje rekonstrukcije hotela „Crna Gora“ po standardima „Hiltona“, a luksuzni objekat prve goste trebalo bi da primi u maju 2015.

Hoće li se Beograd, koji već iščekuje nekoliko novih luksuznih hotela, uskoro naći i na mapi „Hiltona“? Ovo pitanje zaintrigiralo je domaće hotelijere, nakon nedavnih najava da će objekte čuvene franšize uskoro dobiti dve balkanske prestonice – Podgorica i Skoplje! U makedonskom glavnom gradu otvaranje je planirano u 2014, a u Crnoj Gori, prema najnovijim najavama, u maju 2015.

Izraelska kompanija „Plaza Center“ ranije je najavila da bi kruna stambeno-poslovnog kompleksa u Beogradu, mogao biti „Sheraton“ ili „Hilton“. Ipak, za ovaj objekat na mestu nekadašnjeg MUP-a i dalje se čeka građevinska dozvola, pa je tako i priča o beogradskom „Hiltonu“ – na čekanju.

Dok ne stignu novosti iz Ulice kneza Miloša, prenosimo vam delić lepih vesti iz „susednog dvorišta“ – Podgorice. Kako će izgledati i šta će sve moći da ponudi hotel „Hilton Podgorica Montenegro“?

hilton-podgorica-1

 

hilton-podgorica-6

hilton-podgorica-2

 

Glamur i tradicija

Projekat preduzeća „Normal Company“, vlasnika podgoričkog hotela „Crna Gora“ koji će dobiti novo ruho i čuveno ime, ulazi uskoro u novu fazu. Nakon radova na podzemnim i prizemnim etažama, pre nekoliko dana najavljen je početak rekonstrukcije glavne zgrade hotela „Crna Gora“ po standardima „Hiltona“, a luksuzni objekat prve goste trebalo bi da primi u maju 2015.

Hotel „Crna Gora“ dobio je još u maju 2010. franšizu ovog svetskog brenda. Ugovor predviđa, kako kažu u „Normal Company“, da hotel pod licencom „Hilton“-a posluje 15 godina, uz mogućnost produžetka.

U okviru rekonstrukcije, objekat će biti proširen i modernizovan – sjaj zapada biće upakovan u tradicionalni ambijent crnogorskog grada. Hotel „Hilton Podgorica Montenegro“ će imati pet zvezdica.

hilton-podgorica-5

hilton-podgorica-3

Osim što je investitor, preduzeće „Normal Company“ je takođe i glavni izvođač radova na ovom projektu, koji je jedan od najvećih u oblasti ugostiteljstva u Crnoj Gori.

– Dizajn koji odiše elegancijom, jednostavnošću i udobnošću, i jedinstvena lokacija u srcu grada, sa obeležjima lokalne kulture i običaja, učiniće da gosti budućeg hotela uživaju u atmosferi doma, odakle god da dolaze – kažu u „Normal Company“.

Hotel „Hilton“ u Podgorici, na raskršću glavnog bulevara i glavne pešačke zone, biće kombinacija „elegantne fasade, moderne konstrukcije i raskošnog enterijera“, a neće izostati ni bogato zeleno okruženje. Ukratko – internacionalni stil dopunjen lokalnim gostoprimstvom.

Velnes centar, zatvoreni bazen i 9 konferencijskih sala

Kompleks „Hotel Hilton Podgorica – Montengro“, kapaciteta od oko 200 soba, gradi se u dve faze.

Prva faza, koja je prošle jeseni intenzivirana, obuhvata izgradnju novih smeštajnih kapaciteta, sa kongresnim salama na prizemnoj etaži, zatim welnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes i VIP spa centrom i podzemnom garažom na dva nivoa.

Druga faza, koja bi, kako je pre nekoliko dana najavljeno, trebalo uskoro da počne, podrazumeva rekonstrukciju postojećeg hotela sa servisnim blokom i izgradnju funkcionalno nezavisne celine – biznis centra, koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i kancelarijskog prostora na višim.

hilton-podgorica-4

Hotel će raspolagati sa 9 kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom (Ballroom) i Executive Lounge-om, čime će „Hilton Montenegro“, a samim tim i glavni grad postati kongresni centar Crne Gore.

– Tradicionalna terasa u modernom ruhu biće idealno mesto za ispijanje jutarnje ili popodnevne kafe, dok će u restoranu hotela posetioci imati priliku da uživaju u mediteranskoj i internacionalnoj kuhinji – kažu iz „Normal Company“.

Projektnu dokumentaciju ovog hotela izradio je milanski „BusinessArt“.

Kada je reč o podizvođačima radova, investitor „Normal Company“ može se podičiti time da angažuje crnogorska preduzeća, ali i koristi domaće materijale.

Površina hotela je oko 22.000 kvadrata, a samo podzemne garaže imaju oko 7.000 m2.

Prema ranijim objavama, prva faza finansira se iz kredita crnogorskih banaka, a drugu fazu finansira Evropska banka za obnovu i razvoj.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Portonovi: Niče novi grad u Crnoj Gori | Gradnja

    […] Pogledajte i kako će izgledati Hilton u Podgorici. […]

  2. Pogledajte novi ski-rizort na Bjelasici | Gradnja

    […] Pogledajte kako će izgledati hotel Hilton u Podgorici. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *