Aktuelno, Novi objekti

Portonovi: Niče novi grad u Crnoj Gori

Luksuzno letovalište Portonovi, koje će moći da stane rame uz rame sa letovalištima Monte Karla, nići će za tri godine u Herceg Novom.

Iza ovog, trenutno najvećeg turističkog projekta u Evropi, stoji kompanija Azmont Investments koja u izgradnju kompleksa planira da uloži oko pola milijarde evra, piše eKapija.

Portonovi će biti prvo One and only letovalište u Evropi, prostiraće se na 24 hektara, a izgledom neće odskakati od ostatka crnogorske primorske arhitekture, pa će trenutnom trendu modernih staklenih zgrada prkositi tradicionalnim crvenim krovovima i belim kamenom.

portonovi_montenegro-1

U kompleksu će biti 550 soba, vila i apartmana, prosečne površine 60 metara kvadratnih. U okviru ovog odmarališta nalaziće se i velnes cenatar, dve marine za sidrenje jahti, velika peščana plaža sa 900 ležaljki i kongresni centar koji može da primi 800 posetilaca.

– Osim velikih smeštajnih kapaciteta, u letovalištu će biti mesta za oko 250 prodavnica i 20 kafea, barova i restorana. Kada letovalište počne sa radom očekujemo da ćemo imati oko 25.000 posetilaca za vreme vikenda, ali tačnu cenu smeštaja znaćemo kada završimo sa analizom tržišta – rekao je nedavno Džejms Vilson, generalni direktor projekta.

portonovi_montenegro-5

Sadašnji izgled lokacije u Kumboru.

portonovi_montenegro-2 portonovi_montenegro-3 portonovi_montenegro-4

Pogledajte i kako će izgledati Hilton u Podgorici.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Projekat Portonovi: Obuka i posao za 1.200 radnika iz regiona | Gradnja

    […] Pogledajte kako će izgledati Portonovi, novi grad u Crnoj Gori. […]

Оставите одговор

Obavezna polja *