Aktuelno

Projekat Portonovi: Obuka i posao za 1.200 radnika iz regiona

Centar za obuku nezaposlenih lica Azmont akademija svečano je otvorena u Bijelom Polju.

Više od 1.200 prijavljenih kandidata iz regiona sticaće tokom narednih meseci znanja o tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim radovima, bazirana na najsavremenijoj međunarodnoj praksi.

Projekat je pokrenut sa ciljem rešavanja problema nezaposlenosti prvenstveno na severu Crne Gore, ali i u gradovima regiona. Nakon dobijanja sertifikata polaznici „Azmont Akademije“ će dobiti priliku da budu zaposleni na gradnji luksuznog turističkog kompleksa Portonovi, u Kumboru, koji je trenutno najveći turistički projekat u Evropi. Za gradnju kompleksa Portonovi biće potreban angažman oko tri hiljade radnika, koliki je i kapacitet Centra za obuku, pa se zainteresovani i dalje mogu prijavljivati.

Azmont Akademija 4

Prva ustanova ovakve vrste u Crnoj Gori nastala je kao rezultat saradnje azerbejdžanske kompanije Socar i Vlade Crne Gore. Otvaranju su prisustvovali Predrag Bošković, ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Radoje Žugić, ministar finansija, Aleksandar Žurić, gradonačelnik Bijelog Polja i James Wilson, izvršni direktor Azmont Investmentsa.

„Polaznici koji dobiju sertifikat imaće priliku da budu deo gradnje najvećeg turističkog projekta u Evropi, na kojem će u jednom momentu biti angažovano i do 6.500 ljudi“ rekao je James Wilson. On je dodao da će radnicima biti obezbeđen smeštaj, hrana i adekvatne zarade. „Objavićemo narednih dana tendere za izvođače radova i nadamo se da će bar 70 odsto prijavljenih kompanija biti iz Crne Gore i regiona“.

Tokom svečane ceremonije otvaranja najavljeno je da će sa polaznicima raditi neki od najboljih svetskih stručnjaka za obuke, predvođeni Terijem Stenlijem, koji ima bogato iskustvo iz sličnih projekata širom sveta. Azmont planira da u narednom periodu u sklopu Akademije kreira i nove module za obuku u segmentu ugostiteljstva i wellness i spa usluga, uz svetski poznate trenere iz kompanija kao sto su One & Only i Henri Chenot.

Izgradnja Azmont akademije deo je programa korporativne društvene odgovornosti ove kompanije, a ukupna investicija u ovaj segment poslovanja tokom naredne tri godine iznosiće oko dva miliona evra.

portonovi_montenegro-1

Pogledajte kako će izgledati Portonovi, novi grad u Crnoj Gori.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *