Građevinarstvo

Bandere postaju internet predajnici

Svetski kongres mobilne industrije, koji se održao u Barseloni prvo je mesto na kojem su kompanije Royal Philips i Ericsson prikazale inovativni model povezanog LED uličnog osvetljenja.

Ovo partnerstvo istovremeno rešava dva velika problema sa kojima se gradovi danas suočavaju: pružanje građanima bolje usluge mobilnog interneta u gusto naseljenim područjima, kao i visoko kvalitetnog javnog osvetljenja koje je energetski efikasno, piše Mondo.

Ove kompanije spajaju koristi mobilnog interneta i LED osvetljenja u „lighting-as-a-service“ modelu (internet osvetljenje) za gradove. Ovaj model omogućava gradovima da ponude mobilnim operaterima prostor unutar stubova za javno osvetljenje za infrastrukturu mobilnog širokopojasnog interneta, koji će biti većeg dometa, bolje propusne moći i kvaliteta.

Ericsson_MWC_Barcelona

Philips će od marta nuditi gradovima LED ulično osvetljenje koje može uključiti i Ericssonovu opremu za mobilnu telekomunikaciju. Mobilni operateri koji sarađuju sa Ericssonom moći će da iznajme prostor unutar stubova za infrastrukturu mobilnog širokopojasnog interneta. Na ovaj način mobilni operateri će moći da unaprede pokrivenost i kapacitet mobilnog interneta za građane, što će rezultirati poboljšanom uslugom mobilnog interneta. Model takođe ubrzava vreme otplate investicije u gradsku infrastrukturu, tako što smanjuje cenu inicijalnih troškova instaliranja i upravljanja ovim sistemima, čime rasterećuje i gradski budžet.

Ericsson_MWC_Barcelona

Pogledajte još tekstova u sekciji Rasveta.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *