Za razvod vode ili radijatorskog grejanja, od sada sve što vam treba su vaše ruke. Naime, za montažu TECElogo cevi nisu potrebni pegla i električna energija na gradilištu već samo spojnice koje drastično pojednostavljuju montažu.

Nemačka kompanija TECE koju smo do sada svi poznavali po ugradnim vodokotlićima i slivnicima, sada na naše tržište dolaze s inovativnim cevnim sistemima za vodovod i grejanje TECElogo. Ono što ove cevi izdvaja od konkurencije jeste način međusobnog spajanja. Naime, za montažu ovih cevi nisu potrebni pegla i struja na gradilištu već samo vešte ruke majstora.

TECElogo cevi spajaju se korišćenjem spojnica (fitunga) kojima se cevi jednostavno povezuju. Dakle, nisu potrebni skupi alati, niti električna energija, a montaža se drastično ubrzava. U asortimanu TECElogo postoje svi standardni oblici spojnica: linearne, pod pravim uglom, prelazi, redukcije, T-komadi… Sve spojnice izrađene su od tvrde PPSU plastike, atestirane i sertifikovane po svim zahtevima struke i tržišta, dok su završni spojni elementi izrađeni od legure mesinga.

Petoslojne cevi TECElogo su gibljive pa se potrebi mogu savijati rukama

Za montažu cevi TECElogo nisu potrebna pegla i struja na gradilištu već samo vešte ruke majstora.

TECElogo su petoslojne cevi prečnika od 16 do 63mm koje su predviđene kako za razvod grejanja tako i za vodovod. Atestirane su na pritisak od 10 bari i na temperaturu do 95 stepeni. Zanimljivo je da su ove cevi gibljive tako da za manje uglove nije ni potrebna spojnica na uglu već se može saviti na licu mesta i to golim rukama.

Nakon što se specijalnim alatom cev kalibrira, i rukom se očisti, ona se umetne u spojnicu. Spojnice dolaze u pakovanju od 10 komada, a svaka spojnica ima čep za sprečavanje ulaska prašine. Spojnica ima dva dihtunga i kapicu sa mikrozubima koji će obezbediti savršeno spajanje. Takođe, praktično je što se preko kontrolnog prozora na spojnici vidi da li je cev dobro legla.

Zanimljivo je što se cevi mogu i rastaviti pomoću specijalnog ključa koji dolazi u ručnom setu alata u koferu. Osim ključa za rastavljanje u koferu se nalaze i makaze za sečenje cevi kao i alat za kalibraciju različitih prečnika cevi. Cena kofera s kompletnim alatom je oko 150 evra.

Pogledajte kako se ove cevi lako spajaju, rastavljaju i savijaju:

Prednosti TECElogo sistema

Ono što sistem TECElogo čini zanimljivim jeste što drastično ubrzava sistem montaže i što kvalitet ugradnje ne zavisi od spretnosti majstora koji standardnim postupkom spajanja s peglom može da smanji profil cevi ili da napravi loš spoj. Takođe, prednost je što za ugradnju ovih cevi nije potrebna električna energija na gradilištu, pa svi ovi faktori drastično utiču na smanjivanje troškova. A to je na kraju krajeva, najvažnije, zar ne?

Foto, video: Gradnja.rs

Kad ste već ovde…