Aktuelno, Enterijeri

Praktično uređenje malog stana u potkrovlju

Stanovi u potrkovlju uvek su bili interesantni a kosine predstavljaju poseban izazov arhitektama za uređenje. Predstavljamo vam stan od 47 kvadrata u kojem je rešenje uspelo.

Najveći problem u ovom stanu bila je blizina kuhinje i garniture za sedenje u dnevnom boravku. Kuhinja stoga nije morala biti rešena samo funkcionalno već i sa likovnog aspekta jer je bila deo dnevnog boravka pa je stalno izložena pogledima. Zato su svi viseći kuhinjski elementi izrađeni u kvardratnoj formi u dve različite boje: jarko zelena i neutralnoj venge. Zelena boja se ponavlja i u detaljima dnevnog boravka povezujući ove dve funkcionalne sredine vizuelno. U celom stanu preovladavaju braon i krem tonovi, dok zelena služi kao treća boja koja razbija monotoniju.

Kuhinjska ploča je izlivena u jednom komadu zajedno sa sudoperom, što je praktično sa aspekta održavanja. Takođe, u slučaju oštećenja ovaj materijal se vrlo lako popravlja.

U spavaćoj sobi stavljene su vrlo trendi zavese u obliku resa, dok je kupatilo vešto uređeno sklapanjem različitih motiva pločica.

Kosine se generalano najbolje iskorištavaju za smeštanje polica jer nemaju dovoljnu visinu za neku drugu funkciju. Ova preporuka iskorišćena je i u ovom stanu. Arhitekta Sanja Đipanov, koja je bila zadužena za uređenje ovog enterijera, police je iskoristila i da bi funkcionalno razdvojila kuhinju od dnevne sobe.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

10 komentara

 1. boki

  Kuhinja mi ne deluje nešto posebno praktično,verujem da je prostor mogao bolje da se iskoristi.
  Uklapanje boja, materijala i uređenje ostalih delova stana deluje lepo na fotografijama.

 2. Leja

  Boki, meni kuhinja bas deluje vrlo prakticno. Sve je na korak i ima puno elemenata koji su zatvoreni a to je vrlo bitna da ne pada masna prasina na posudje. Domacice znaju sta je dobro!
  Mozda je problem parket u kuhinji…sta kada padne voda na to?

 3. Danica

  Svidja mi se spavaca soba s resicama 🙂

 4. Sandrica Zvezdica

  Stan je interesantan, samo mi nije jansno gde se ovde jede? Umesto praznih pregradnih polica izmedju kuhinje i dnevne sobe mogao bi tu da stoji sank?

 5. DAnica

  ja imam mali stan i vrlo je nezgodno sve smestiti, narocito ako kao ja neke stvari nasledis pa se i prema njima orjentišeš, istina je da ti je pa makar i u kuhinji neophodan jedan mali stocic bilo 80×80 ili na rasklapanje jer je nezgodno da jedes na stocicu u dnevnoj sobi ili na radnoj povrsini u kuhinji

 6. tina

  ..nije mi jasno sta rade prekrivene police iza troseda?nemaju nikakvu namenu,ne mogu se koristiti umesto toliki sedmosed-trosed mogla bi tu da stane druga kombinacija,zid prekriven kamenom nema nikakvu namenu jer je zakriven mebelom,slazem se da tu nema gde  da se jede..!!

 7. Vesna

  Meni se ovaj stanicic bas svidja!Ovako bi izgledao moj mali stan!Prirodni tonovi razibjeni sa malo zelene,kupatilo,spavca soba sve po mom ukusu!

 8. Pedja

  Slazem se za parket u kuhinji,tu bi plocice trebalo obavezno.I nije mi jasno gde ti ljudi drze stvari,posto nesto ne videh plakare i sl.

 9. borka

  stan je prelep, zavese, prekrivac i jastuci iz salona Firange

 10. Zorka

  pa daj te molim vas, jede se u restoranu…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *