Softver

Prebacite svoju dnevnu sobu u virtuelnu realnost

Holobuilder je web aplikacija koja omogućava pravljenje virtuelnih snimaka u 360 stepeni potpuno besplatno.

Sigurno ste oduševljeni Google Streetsom i njihovim sadržajem koji nam omogućava da prošetate ne samo ulicama, već i muzejima, galerijama i restoranima. Novost je da od sada možete na jednostavan način i potpuno besplatno napraviti virtuealnu predstavu vašeg sopstvenog stana i lokala i podeli ga preko interneta i društvenih mreža.

holobuilder-virtuelna-relanost-1

Kako napraviti virtuelni sadržaj

Holobuilder je web aplikacija koja omogućava kreiranje virtuelnih snimaka u 360 stepeni. Da biste ga počeli koristiti, prvo je potrebno napraviti snimak u 360 stepeni. To ćete uraditi tako što ćete uz pomoć aplikacije Google Camera App snimiti vaš stan, lokal ili bilo šta drugo što želite. Korisnici iOS mogu koristiti aplikaciju Google Street View koja takođe radi i na Androidu.

Uključite opciju Photo Sphere i snimiti željeni prostor. Evo par video saveta kako to uraditi najbolje:

Nakon što ste napravili snimke, učitajte ih u Holobuilder koji će odraditi unete podatke. Svaki snimak treba da bude u posebnom slajdu koje međusobno povezujete strelicama. Klikom na strelice, korisnik se kreće po prostoriji ili između soba – baš kao i Google Street. Pogledajte video uputstvo:

https://www.youtube.com/watch?v=6xjs-2aVuwY

Možete čak uneti i informacije o svakoj sceni u vidu plavog oblačića koji lebdi u prostoru a koji će detaljnije objasniti korisniku gde se nalazi.

Kada završite proces, možete šerovati vaš projekat putem društvenih mreža ili što je još bolje embedovati u okviru nekog web sajta.

Evo kako to izgleda embedovano u WordPress:

Pogledajte i kako novosadski studio radi prezentacije enterijera u pogledu od 360 stepeni.

Firme iz kategorije 3D modelovanje i animacija:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *