Izdvojeno, Svetski projekti

Prefabrikovana planinska koliba odvojena od sveta

Na granici Italije i Francuske, daleko od naseljenog mesta, nikla je šarmantna planinska koliba koja nudi svu udobnost za zahtevne goste.

Italijanski arhitektonski biro con3studio osmilio je planinsku kuću koja odstupa od tradicionalnog načina građenja. Iako je napravljena od drveta, većina konstrukcije napravljena je u radionici a potom su elementi sklapani na gradilištu. Od ustaljenog izgleda kolibe odstupa i zabatni zid koji je u potpunosti od stakla. Iako je gubitak na toploti verovatno velik, pogled koji nudi prema alpskim masivima je nezamenljiv.

koliba-staklo-01

Zabat od stakla ima još jednu, vizuelnu, ulogu. Naime, kada se na kuću gleda iz pravog ugla ona reflektuje obližnju prirodu i planinske prevoje.

koliba-staklo-03

Pošto je koliba dosta udaljena od naseljenog mesta, mada ima sve pogodonosti po pitanju energetskih priključaka, najčešći gosti su divlje životinje.

koliba-staklo-06

Koliba zvana Chalet Camelot je odlična za soliranje i meditaciju.

koliba-staklo-04

koliba-staklo-07 koliba-staklo-08 koliba-staklo-09 koliba-staklo-10 koliba-staklo-11 koliba-staklo-12 koliba-staklo-13 koliba-staklo-14 koliba-staklo-15 koliba-staklo-16 koliba-staklo-17

Foto: Gaelle Le Boulicaut

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. miki

    ovo nije koliba ,ovo je hotel sa 8 zvezdica u planini ! maestralno!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *